Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕθνικό στόχο χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια η γενική γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Αερομεταφορές

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια η γενική γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπου ο μοναδική μορφή διαχείρισης των υδατοδρομίων είναι μέσω των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμμετείχε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία της γενικής γραμματέως του υπουργείου κας Πέτης Πέρκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτύπωση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά στην ήδη δρομολογημένη υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων και τα θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα που έχουν προκύψει στην πορεία και απαιτούν άμεση διευθέτηση, προκειμένου το δίκτυο να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Κοινός τόπος, όπως προέκυψε στην διάρκεια της σύσκεψης, είναι η ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπου ο μοναδική μορφή διαχείρισης των υδατοδρομίων είναι μέσω των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία αναγνώρισε τα προσκόμματα που δημιουργεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χαρακτήρισε τα υδατοδρόμια ως εθνικό στόχο και ως εκ τούτου δεσμεύτηκε ότι εντός διαστήματος 10 έως 15 ημερών θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δοθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διατυπώσει τις δικές της προτάσεις και παρατηρήσεις, πριν αυτό λάβει την τελική του μορφή.

Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του δήλωσε ότι για την περιφέρεια, η δημιουργία του Δικτύου Υδατοδρομίων, αποτελεί ζήτημα μείζονος προτεραιότητας, ένα φιλόδοξο εγχείρημα που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να φέρει εις πέρας, αναγνωρίζοντας τόσο την εθνική του σημασία, όσο και την καταλυτικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τόσο από πλευράς τουριστικής, όσο και  από απόψεως καθημερινότητας των νησιωτών.

“Από την πρώτη στιγμή δεσμεύσαμε πόρους και οικονομικούς και ανθρώπινους, για να φέρουμε εις πέρας αυτό το εγχείρημα, προς όφελος των νησιών μας αλλά και της εθνικής οικονομίας. Πλην όμως δεν κρύβουμε την απογοήτευσή μας από την γραφειοκρατία και τα θεσμικά εμπόδια που παρεμβάλλονται  και καθιστούν την υλοποίηση αυτού του εθνικού, για όλους μας, στόχου, εξαιρετικά επισφαλή. Χαίρομαι που αναγνωρίζετε την σημασία των υδατοδρομίων και για την πρόθεσή σας να διευκολύνετε την ίδρυση και λειτουργία τους”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, από την ημέρα που η πριφέρεια θα λάβει στα χέρια της το νέο σχέδιο νόμου, θα καταθέσει με αρτιότητα και σαφήνεια τις δικές της προτάσεις, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024