Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑπόπλους για το 15ο East Med Yacht Show – Μarina Zeas 2016
Εκθέσεις

Απόπλους για το 15ο East Med Yacht Show – Μarina Zeas 2016

Η έκθεση διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και το Greek Economic Forum.

Με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση άνοιξε στις 13 Μαΐου τις πύλες του για το κοινό το 15o East Med Yacht Show – Marina Zeas 2016. Την έκθεση εγκαινίασαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Ο κ. Στελλιάτος, στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πειραιά για την φιλοξενία και την στήριξη όλης της διοργάνωσης, δήλωσε ότι “στόχος μας είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται στον τουριστικό κόσμο του  yachting, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο”.

Ο κ. Κολλίντζας, ευχαριστώντας με τη σειρά του του δημάρχου Πειραιά, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τόνισε την αισιοδοξία του για το λαμπρό μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού.

Ο κ. Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε ότι ο Πειραιάς ως το εμπορικότερο λιμάνι της χώρας, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για έναν τόσο σημαντικό λόγο, όπως είναι ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός και οι δυνατότητες που προσφέρει. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία που η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, έχουν ως βασικοί άξονες ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δρίτσας συνεχάρη του διοργανωτές για τις συνεχείς προσπάθειες στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και τον δήμαρχο Πειραιά. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Πειραιά και τις δυσκολίες που πέρασε ανά τους αιώνες και πως ως λιμάνι αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο κόμβο ένωσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τόνισε δε ότι ο Πειραιάς δικαιωματικά αποτελεί την πρωτεύουσα της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και την ένωση με την  Ανατολική Μεσόγειο. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι αναγκαίο να στηριχθεί η ελληνική ναυτική επιχειρηματικότητα από όλους και αποτελεί πρόκριμα για την επίτευξη αυτή η συνεργασία όλων τόσο των φορέων όσο και των πολιτών για την αντιμετώπιση των διαρκών προκλήσεων.

Με τη σειρά της η κα Κουντουρά, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους φορείς της οργάνωσης δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει την εικόνα που της αξίζει παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα στο εξωτερικό. “Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και είναι η δύναμη της οικονομίας αυτή τη στιγμή. Με την εθνική τουριστική πολιτική μας επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και αναδεικνύουμε νέους τουριστικούς προορισμούς. Στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι αναγκαία η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για να ανοίξουμε νέες αγορές και να έρθουν νέες επενδύσεις. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι και η στήριξη την υποδομών, καθώς γνωρίζουμε ότι με την ανάπτυξη και δημιουργία λιμανιών και μαρίνων θα φέρουμε γρηγορότερα πολύ καλύτερα αποτελέσματα”. Αναφερόμενη στο East Med Yacht Show τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού για την Ελλάδα, την πόλη του Πειραιά και το εθνικό τουριστικό μας προϊόν.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κ. Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος και επίτιμος πρόεδρος ΕΠΕΣΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό του Αιγαίου με όμορη χώρα και την στενή συνεργασία που απαιτείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών. Ευχαριστώντας τον δήμαρχο Πειραιά τόνισε καταβληθούν όλες οι προσπάθειες, ώστε η διοργάνωση να εδραιωθεί στον Πειραιά, αποτελώντας γιορτή για τους πολίτες και τον καθρέφτη της πόλης.

Ο κ. Ι. Τριφύλλης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Ν.Ε.Ε. κ. Γ. Πατέρα τόνισε τη σπουδαιότητα του κλάδου για τη χώρα και την εθνική οικονομία, και μίλησε για τη συνεργασία Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τους φορείς και οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα για την βελτίωση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν.

Τις ομιλίες έκλεισε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος της FEDΗΑΤΤΑ, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής προσέλευσης στην Ελλάδα, και εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στον Πειραιά, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ευχόμενος την καθιέρωση της έκθεσης στην πόλη, στηρίζοντας την
ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν επίσης ο κ. Ι. Θεοτοκάς, γενικός γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, ο κ. Α. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. βουλευτές Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος, αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η κα Ειρήνη Νταϊφά αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σ. Σπυρίδων, μέλος της επιτροπής Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κα Ε. Δημοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητάς Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, δήμαρχός Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος διευθυντής ΟΛΠ, η κα Κ. Παναγόπουλου, πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κα Α. Παλούμπη πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η έκθεση διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.

Η έκθεση αποτελείται από τρία μέρη:

  • Έκθεση σκαφών: 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. (Η επίσκεψη στα σκάφη θα επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Περίπτερα εκθετών: 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Στο τμήμα αυτό η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.
  • θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου.

Η χώρος της έκθεσης είναι ανοιχτός, με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024