Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟ τουρισμός Τρίτης Ηλικίας μία από τις σημαντικότερες ομάδες στόχευσης – ειδικά για τη σκανδιναβική αγορά
Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας

Ο τουρισμός Τρίτης Ηλικίας μία από τις σημαντικότερες ομάδες στόχευσης – ειδικά για τη σκανδιναβική αγορά

Roadshow εκθέσεων στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας και τη Δανία από τη North Events.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες – συνταξιούχοι, αποτελούν μία πολύ σημαντική αγορά για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Ειδικότερα αποτελούν μία δημογραφική ομάδα η οποία έχει σταθερό εισόδημα, και τους ενδιαφέρει η καλή ποιοτική ζωή.
Ο τουρισμός για την 3η ηλικία στη Σκανδιναβία και ειδικότερα τη Σουηδία είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση ελεύθερου χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα.

Σύμφωνα με στατιστική μελέτη της HUI Research, αποδεικνύεται ότι το ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 ετών – αν και διαθέτει την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη – παραμελείται συχνά ως πιθανό καταναλωτικό κοινό (target group).
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη το 2015, το ηλικιακό γκρουπ άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει τα 1.980.000 άτομα στην Σουηδία.

Ειδικότερα στην Σουηδία αξιοσημείωτη είναι η καλή υγεία και η άριστη φυσική κατάσταση ατόμων 3η ηλικίας, καθώς το προσδόκιμο ζωής είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, και το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Η North Events, στοχεύοντας στην αξιοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής δημογραφικά και οικονομικά ομάδας για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στις τρεις εκθέσεις της SENIOR στην Στοκχόλμη (18-20/10/2016), το Γκέτεμποργκ (14-16/03/2016) και το Μάλμο (26-28/04/2016), δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ολοκληρωμένη και δυναμική παρουσίαση ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών.

Ειδικότερα η North Events από την 3η έκθεση Grekland Panorama 2016 που διοργάνωσε στη Στοκχόλμη τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσίασε για πρώτη φορά ένα ειδικό κομμάτι για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας. Η σημαντική αυτή συνεργασία και υποστήριξη του μεγαλύτερου οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης για συνταξιούχους στην Σουηδία, της PRO (με 400.000 μέλη), καθώς και των συνεργαζόμενων εξειδικευμένων Tour Operators Grand Tours και Favotir Reros στήριξαν και στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού στο ειδικό κοινό και δίκτυό τους.

Για τη Δανία, όπου και εκεί η εταιρεία στοχεύει σε εξειδικευμένες ενέργειες προσέλκυσης τουρισμού για την 3η ηλικία, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο μεγαλύτερος οργανισμός συνταξιούχων, η ÆLDRESAGEN, μετρά περισσότερα από 800.000 ενεργά μέλη και οι οποίοι επίσης συνεργάζονται στενά με τουριστικά γραφεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024