Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό

Οι συμμετέχοντες στο East Med Yacht Show ξεναγήθηκαν πάνω σε ιστορικά, εξαιρετικής κατασκευής ιστιοφόρα και μοντέρνα γιώτ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών στα κοντινά νησιά του Σαρωνικού αλλά και στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, μέσω θαλάσσιων διαδρομών με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε και φέτος στο 15ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά “East Med Yacht Show”, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της, στη Μαρίνα Ζέας στο διάστημα από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2016.

Φέτος, η εκδήλωση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά, με στόχο την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού, την στήριξη της ελληνικής ναυτικής παράδοσης της Αττικής, του πολιτισμού, καθώς και την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Αττική δια της θαλάσσιας οδού.

Στην εκδήλωση, που ήταν ανοικτή για το κοινό και τους επαγγελματίες, συμμετείχαν με τα πανέμορφα σκάφη τους, κυρίως επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του yachting και της ιστιοπλοΐας. Στα πλαίσια του θαλάσσιου τουρισμού έγινε επίδειξη θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών αναψυχής κάθε τύπου, που διατίθενται προς ενοικίαση στο ελληνικό και κυρίως στο διεθνές τουριστικό κοινό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, με θέμα: “365 μέρες! Τουρισμός πολλαπλών προορισμών” (15-17/05/2016), καθώς την έκθεση επισκέφθηκαν συμμετέχοντες-μέλη Κοινοβουλίων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής σύμβουλου σε θέματα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κας Ελένης Δημοπούλου και τη συνδρομή της ΕΠΕΣΤ, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν πάνω σε ιστορικά, εξαιρετικής κατασκευής ιστιοφόρα και μοντέρνα γιωτ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών στα κοντινά νησιά του Σαρωνικού, αλλά και στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, μέσω θαλάσσιων διαδρομών με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων.

Διανεμήθηκε υλικό επικοινωνίας και αναλύθηκε στους υψηλούς προσκεκλημένους, decision makers του Ευρωκοινοβουλίου ότι διαμέσου της ναυσιπλοΐας και ιστιοπλοΐας ο επισκέπτης απολαμβάνει σε πιο αργούς ρυθμούς, τις μοναχικές ακτές της Αττικής, το ήπιο μεσογειακό κλίμα, το αττικό φως και την υπέροχη θάλασσα, μακριά από τα πλήθη, σε άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους των νησιών. Κάθε ταξίδι μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα σύμφωνα με τον αριθμό των ταξιδιωτών, τις οικονομικές δυνατότητες και προτιμήσεις τους, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στην θάλασσα.

Η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι συνεργάτες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και της Αντιπεριφέρειας Νήσων παρευρισκόντουσαν στο περίπτερο της Π.Α. καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, παρέχοντας ενημερωτικό υλικό και επικοινωνώντας στους επισκέπτες τους πολλαπλούς λόγους που η Αττική αξίζει μια πρώτη θέση στις διακοπές τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024