Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔράσεις του ΕΟΤ για την προώθηση του προορισμού 'Ελλάδα' σε Κίνα, Σκανδιναβία, Τσεχία και Γαλλία
Προώθηση προορισμού

Δράσεις του ΕΟΤ για την προώθηση του προορισμού 'Ελλάδα' σε Κίνα, Σκανδιναβία, Τσεχία και Γαλλία

Σειρά τηλεοπτικών εκπομπών / ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων, που θα προβληθούν στην Chinese Central Television (CCTV) και σε δορυφορικά δίκτυα με κυριότερο το Liaoning TV. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για την Κίνα, πανοραμική και περιεκτική παρουσίαση των ιστορικών καταβολών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού υπό τον τίτλο: 'Η λάμψη του Αιγαίου'.

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και τη συνδρομή του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα, (11-27 Μαΐου),  γυρίσματα για μία σειρά τηλεοπτικών εκπομπών / ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων διάρκειας 25΄το καθένα, τα οποία θα προβληθούν στην Chinese Central Television (CCTV) και σε δορυφορικά δίκτυα με κυριότερο το Liaoning TV. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για την Κίνα, πανοραμική και περιεκτική παρουσίαση των ιστορικών καταβολών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού υπό τον τίτλο: “Η λάμψη του Αιγαίου” (“The radiance of Aegean”) με σημαντικά οφέλη προβολής της  χώρα μας στην τεράστια και ανερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το 70μελές τηλεοπτικό συνεργείο επισκέπτεται μεταξύ άλλων, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Πέλλα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη κ.ά.

Παρουσιαστής της σειράς εκπομπών θα είναι, ο διάσημος στο κινεζικό κοινό – από την παρουσίαση ανάλογων προγραμμάτων- ιστορικός, ακαδημαϊκός και ειδικός στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό κ. Zhao Lin.

Στο μεταξύ σειρά ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) και δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) για Tour Operators και διεθνή ΜΜΕ, διοργανώνει τον Μάιο ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του με σκοπό την προβολή της χώρας σε σημαντικές παραδοσιακές, αλλά και αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές.

Συγκεκριμένα:

  • 12-14 Μαΐου, το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας οργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για στελέχη του εσθονικού Τ.Ο. Teztour και άλλων μεγάλων εταιρειών της χώρας στην Κρήτη. Στόχος του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με το νησί και η προώθησή του ως προορισμό τουρισμού πολυτελείας.
  • 11-15 Μαΐου  οργανώθηκε σε συνεργασία με το μεγαλύτερο τσεχικό T.O. CK Fischer ταξίδι εξοικείωσης για πέντε Τσέχους δημοσιογράφους στο νησί της Κω και την Αθήνα.
  • 9-16 Μαΐου, το γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας υλοποίησε press trip με το πορτογαλικό περιοδικό “Volta au Mundo”, που είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της χώρας. Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μήλο, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε 14σέλιδο αφιέρωμα που θα περιληφθεί στο τεύχος Ιουνίου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024