Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλη αύξηση στον τουρισμό της Βρετανίας, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015
Τάσεις

Μεγάλη αύξηση στον τουρισμό της Βρετανίας, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015

Το 2015, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 65,7 εκατ. ταξίδια είτε για δουλειά είτε για διακοπές στο εξωτερικό. Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των ταξιδιών από ξένους επισκέπτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 5,1%, στον αριθμό ρεκόρ των 36,1 εκατομμυρίων.

Ο αριθμός των ταξιδιών από κατοίκους του Ην. Βασιλείου στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 9,4% από το περασμένο έτος, η μεγαλύτερη αύξηση από το 1998, σύμφωνα με το Office for National Statistics της χώρας.

Το 2015, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 65,7 εκατ. ταξίδια είτε για δουλειά είτε για διακοπές στο εξωτερικό. Αυτό έγινε παρά τον αυξημένο αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένου και των θανάτων 130 ανθρώπων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και της δολοφονίας 38 παραθεριστών σε παραλία της Τυνησίας τον περασμένο Ιούνιο.

Η τουριστική βιομηχανία ανέφερε ότι τα νούνερα κατέδειοξαν την “ανθεκτικότητα” των Βρετανών τουριστών. “Η αύξηση του 9,4% που καταγράφηκε στις διακοπές στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του έτους είναι η μεγαλύτερη σε ετήσια βάση εδώ και σχεδόν 20 χρόνια -και επιπλέον οι δαπάνες για τις διακοπές υπερέβησαν τα  προ κρίσης επίπεδα για πρώτη φορά από την ύφεση“, δήλωσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας (ABTA).

Η Ισπανία ήταν με διαφορά η πιο δημοφιλής χώρα για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, με 13 εκατ. ταξίδια κατά τη διάρκεια του έτους. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 όλων των ταξιδιών στο εξωτερικό από τους Βρετανούς.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των ταξιδιών από ξένους επισκέπτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 5,1%, στον αριθμό ρεκόρ των 36,1 εκατομμυρίων. Αλλά ενώ οι ξένοι ξόδεψαν 22,1 δισ. λίρες στερλινες σε επισκέψεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί ξόδεψαν 39 δισ. λίρες στο εξωτερικό. Αυτή η διαφορά των 16,9 δισ. λιρών στα έξοδα είναι η μεγαλύτερη από το 2008, και είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος της ισορροπίας του συνολικού ισοζυγίου πληρωμών του Ηνωμένου Βασιλείου των 96,2 δισ. λιρών το 2015.

Οι Γάλλοι είναι οι συχνότεροι επισκέπτες του Ην. Βασιλείου, με 4 εκατ. ταξίδια. Ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί, με 3 εκατ. ταξίδια. Ωστόσο, οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, άρα είναι σημαντικότεροι για τη βρετανική  οικονομία. Εκτός από το Λονδίνο, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι το Εδιμβούργο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, καθεμία από τις οποίες είχε πάνω από ένα εκατομμύριο ξένους επισκέπτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024