Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕνδείξεις για έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος της Egyptair
Αεροπορικές τραγωδίες

Ενδείξεις για έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος της Egyptair

Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έστειλε μια σειρά από προειδοποιήσεις, δείχνοντας έτσι πως έχει εντοπιστεί καπνός κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς και άλλα τεχνικά προβλήματα, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Μελέτη ανθρώπινων μελών που περισυνελλέχθησαν από το δυστύχημα του αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο δείχνουν να έγινε έκρηξη, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί κάποια ίχνη εκρηκτικών, δήλωσαν σήμερα οι επίσημες αιγυπτιακές εγκληματολογικές και ιατροδικαστικές πηγές.

Οι ειδικοί βάσισαν τις εκτιμήσεις τους στα μικρά κομμάτια ανθρώπινων διαμελισμένων σωμάτων που συλλέχτηκαν από τη Μεσόγειο, εκεί όπου συνετρίβη η πτήση 804 της EgyptAir την περασμένη Πέμπτη.

“Το μέγεθος των εναπομεινάντων στοιχείων ‘δείχνει’ έκρηξη, το μεγαλύτερο μέρος έχει το μέγεθος μιας παλάμης” δήλωσε η επίσημη ιατροδικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι περίπου 23 σακούλες με τμήματα σωμάτων έχουν συλλεχθεί από την Κυριακή. Ωστόσο, ένας ακόμη ιατροδικαστής είπε επισήμως ότι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των λειψάνων έχει περισυλλεγεί ως τότε (22 Μαΐου) και ήταν πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί αν υπήρχε τελικά έκρηξη ή όχι.

Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έστειλε μια σειρά από προειδοποιήσεις, δείχνοντας έτσι πως έχει εντοπιστεί καπνός κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς και άλλα τεχνικά προβλήματα, λίγο πριν εξαφανιστεί. Τα σήματα αυτά δεν ανέδειξαν το τι μπορεί να προκάλεσε τον καπνό και κάποιοι εμπειρογνώμονες αερομεταφορών δήλωσαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σκόπιμη δολιοφθορά, ούτε τεχνικό πρόβλημα.

Οι ερευνητές βασίζονται στα συντρίμμια, τις τσάντες και στα ρούχα των επιβατών, καθώς επίσης και σε χημικές αναλύσεις για να ανιχνεύσουν τα “αποτυπώματα” από μια έκρηξη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024