Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπέκταση πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Τουριστική πολιτική

Επέκταση πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και εφαρμόζεται στα συνοριακά σημεία εισόδου σε επτά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο).

Σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, παρατείνεται για ένα έτος η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (τουριστική visa) σε τουρίστες προερχόμενους από την Τουρκία, στα συνοριακά σημεία εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο).

Υπενθυμίζεται πως η χορήγηση βίζας πραγματοποιείται με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα “VIS”, με λήψη βιομετρικών δεδομένων των αιτούντων και ηλεκτρονικό έλεγχο των αιτήσεων.

Απολύτως ομαλή η έκδοση θεωρήσεων στη Ρωσία, λέει το Υπουργείο Εξωτερικών
Τις τελευταίες εβδομάδες κορυφώθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης των προξενικών αρχών που καταρτίστηκε τον Ιανουάριο 2016. Στο επίκεντρό της βρισκόταν η ενίσχυση του Γενικού Προξενείου Μόσχας με πρόσθετο προσωπικό, εξοπλισμό, επέκταση του χώρου θεωρήσεων, αναβάθμιση της ψηφιακής γραμμής επικοινωνίας με τις αρχές Σένγκεν και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα του χρησιμοποιούμενου λογισμικού.

“Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη και ταχεία εξυπηρέτηση των αιτούντων θεώρηση εισόδου (visa), με το χρόνο έκδοσης να έχει πλέον μειωθεί κάτω από τις δέκα ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο Προξενείο“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

“Στόχος είναι ο χρόνος να μειωθεί ακόμα περισσότερο καθ’όλη την περίοδο αιχμής. Υπέρβαση του ορίου αυτού μπορεί πλέον να προκληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου η αίτηση κατατίθεται με λανθασμένα στοιχεία ή ελλιπή δικαιολογητικά. Χρειάζεται προσοχή γιατί κάποιες από τις, αναφερόμενες στα μέσα ενημέρωσης, περιπτώσεις καθυστερήσεων οφείλονται σε αυτό το λόγο.

Έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά καθυστερημένης μεταφοράς και παράδοσης της αίτησης από τον ιδιώτη Πάροχο στις προξενικές αρχές. Σε διαρκή και στενή συνεργασία με τον Πάροχο καταβάλλεται προσπάθεια, οι τεχνικοί λόγοι που προκαλούν ανάλογα περιστατικά και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στις προξενικές αρχές, να εξαλειφθούν.

Συνεπώς η πλήρης ομαλοποίηση και η έγκαιρη έκδοση θεώρησης εισόδου εκ μέρους των προξενικών αρχών στη Ρωσία εξαλείφει οποιαδήποτε ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων και των Ρώσων πολιτών για τον προγραμματισμό των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαΐου, μεταβαίνει στη Μόσχα, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης”.

Στη φωτογραφία, άποψη της Σύμης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024