Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι ταξιδιώτες προτιμούν τη βοήθεια της τεχνολογίας αντί την ανθρώπινη βοήθεια
Έρευνα

Οι ταξιδιώτες προτιμούν τη βοήθεια της τεχνολογίας αντί την ανθρώπινη βοήθεια

Έρευνα της SITA δείχνει ότι το 85% των επιβατών είχε μια θετική ταξιδιωτική εμπειρία, ποσοστό σχετικά αυξημένο από το περυσινό 80%. Οι επιβάτες είναι πιο χαρούμενοι στα σημεία του ταξιδιού κατά τα οποία έχουν περισσότερες επιλογές και τον έλεγχο στο πως να διαχειριστούν το ταξίδι τους. Στο κλείσιμο του ταξιδιού, που γίνεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας είτε κινητό τηλέφωνο, είτε ταξιδιωτικό πράκτορα, το 93% είχε μια ευχάριστη εμπειρία.

Οι επιβάτες των αεροπορικών ανά τον κόσμο είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία σήμερα, που επιλέγουν να την χρησιμοποιούν αντί να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους. Αυτό προκύπτει από έρευνα για τις τεχνολογικές τάσεις των επιβατών της SITA για το 2016, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από την Air Transport World.

Η έρευνα της SITA δείχνει ότι το 85% των επιβατών είχε μια θετική ταξιδιωτική εμπειρία, ποσοστό σχετικά αυξημένο από το περυσινό 80%. Οι επιβάτες είναι πιο χαρούμενοι στα σημεία του ταξιδιού κατά τα οποία έχουν περισσότερες επιλογές και τον έλεγχο στο πως να διαχειριστούν το ταξίδι τους. Στο κλείσιμο του ταξιδιού, το οποίο γίνεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας είτε κινητό τηλέφωνο, είτε με τη βοήθεια ταξιδιωτικού πράκτορα, το 93% είχε μια ευχάριστη εμπειρία.

Οι επιβάτες βιώνουν τα χειρότερα συναισθήματα κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφάλειας, διαβατηρίου και βαλιτσών, που κορυφώθηκε σε σχεδόν το 1/3 των επιβατών. Αυτά είναι επίσης τα στάδια με τον μικρότερο αριθμό επιλογών self-service τεχνολογίας.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι επιβάτες ίδιοι: Η SITA ανέλυσε τη συμπεριφορά τεσσάρων διαφορετικών τύπων ταξιδιωτών – αυτοί που σχεδιάζουν προσεκτικά το ταξίδι τους, αυτοί που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, οι υπερ-συνδεδεμένοι με την τεχνολογία αυτοί που ενδιαφέρονται για περιπέτειες. Ο καθένας από αυτούς χρησιμοποιεί την τεχνολογία με διαφορετικό τρόπο και η έρευνα της SITA δείχνει ότι μια προσέγγιση που τους βάζει όλους στην ίδια κατηγορία, ελλοχεύει τον κίνδυνο να απομονώσει κάποιους επιβάτες.

Ανεξάρτητα από τον τύπο τους, άπαξ και οι ταξιδιώτες αλλάξουν την επικοινωνία τους από διαπροσωπική σε τεχνολογική, λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να επιστρέψουν πίσω. Ακόμη κι αν δεν είναι ικανοποιημένοι με έναν τύπο self-service τεχνολογίας προτιμούν να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη ηλεκτρονική επικοινωνία, παρά να αλληλοεπιδράσουν με κάποιον άνθρωπο.

Ο Francesco Violante, ο ιδρυτής της SITA, δήλωσε: “Ξέροντας ότι οι επιβάτες προτιμούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές και τις τεχνολογίες self-service κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, πρέπει να ενθαρρυνθούν οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και οι κυβερνήσεις να εξετάσουν πως θα μπορούσαν να αλλάξουν την εμπειρία των επιβατών όσον αγορά στην ασφάλεια, τον έλεγχο των συνόρων και τη συλλογή των αποσκευών. Η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη σήμερα και η τουριστική βιομηχανία μπορεί να είναι βεβαία ότι θα είναι ευπρόσδεκτη από τους επιβάτες”.

Ο Violante πρόσθεσε: “Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιβάτες αγαπούν την τεχνολογία. Άπαξ και αρχίσουν να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες, κινητές συσκευές, αυτοματοποιημένες πύλες και άλλα προϊόντα τεχνολογίας, θα συνεχίσουν να το κάνουν προτιμώντας το από το να αλληλοεπιδρούν με τους γύρω τους. Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αναζητούν να παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες, πρέπει επίσης να προσέξουν ότι η ευκολία χρήσης είναι ζωτική για τους επιβάτες. Κατά το check-in, η ευκολία της χρήσης του self service kiosk μπορεί να αυξηθεί κατά 86% και το κινητό κατά 59%”.

Άλλα ευρήματα από την έρευνα είναι τα ακόλουθα:

  • Η πλειοψηφία των επιβατών (55%) χρησιμοποιούν κάποιου είδους τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης στα ταξίδια τους αλλά η δυνατότητα για αυτοεξυπηρέτηση μέσω της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια του ταξιδιού τους δεν είναι ακόμη ευρέως διαδομένη.
  • Αν οι ταξιδιώτες έχουν μια αρνητική εμπειρία, το 54% θα δοκιμάσει μια διαφορετική τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης.
  • Όταν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για το ταξίδι τους, το 92% βρίσκει το check-in εύκολο.
  • Οι επιβάτες δείχνουν ότι θέλουν περισσότερες υπηρεσίες από το κινητό τους τηλέφωνο και οι ειδοποιήσεις σχετικά με τις αποσκευές τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.
  • Πάνω από τους μισούς ταξιδιώτες (56%) παραδίδουν μόνοι τους τη βαλίτσα τους και σκοπεύουν να το ξανακάνουν.
  • Αυτοί που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και οι υπερ-συνδεδεμένοι με την τεχνολογία είναι οι πιο ικανοποιημένες κατηγορίες επιβατών.
  • Το 92% των επιβατών είναι χαρούμενοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροδρόμιο, αλλά το να παρέχει κανείς κακής ποιότητας υπηρεσίες, όπως φαγητό, διασκέδαση και ψώνια είναι χειρότερο από το να μην παρέχει τίποτα από αυτά.

Η ενδέκατη έκδοση της έρευνας της SITA για τις τεχνολογικές τάσεις των επιβατών διεξήχθη σε πάνω από 9.000 επιβάτες από 19 χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα 3/4 από την παγκόσμια κίνηση επιβατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024