Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήEscape rooms: Η νέα μόδα στα ξενοδοχεία
Ξενοδοχία

Escape rooms: Η νέα μόδα στα ξενοδοχεία

Η μόδα αυτή για πρώτη φορά συνδέθηκε στην Ελλάδα με ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο στο Apollo Resort Art Hotel της Κυπαρισσίας και μάλιστα με θέμα την ‘τοπική παραγωγή’ και το κρασί. Escape room έχει δημιουργήσει και το ξενοδοχείο Out of the Blue, όπου μπορούν να παίξουν εκτός από τους πελάτες και εξωτερικοί επισκέπτες.

Η τελευταία “μόδα” διασκέδασης ακόμα και στην Ελλάδα είναι τα escape rooms ή ψυχαγωγικά δωμάτια απόδρασης, όπου ο παίκτες καλούνται κλεισμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο για ορισμένο χρονικό διάστημα να βρουν ένα γρίφο. Ήδη στην Αττική υπάρχουν παραπάνω από 150 τέτοια δωμάτια αφιερωμένα σε πολλά θέματα, όπως medical psyco, 24 hours, baker street, Indiana Jones κ.λπ.

Η μόδα αυτή για πρώτη φορά συνδέθηκε στην Ελλάδα με ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο στο Apollo Resort Art Hotel της Κυπαρισσίας και μάλιστα με θέμα την ‘τοπική παραγωγή’ και το κρασί δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πελάτες-παίκτες εκτός από τη διασκέδαση μέσω της λύσης του γρίφου να μάθουν, να γευθούν, αλλά και να αγοράσουν τοπικά κρασιά βοηθώντας έτσι και τη τοπική κοινωνία. Στο Apollo Resort Art Hotel, οι παίκτες κάνουν λόγο για το επίκαιρο στις μέρες ποίημα του Κυπαρίσσου ποιητή Μιχάλη Κατσαρού, το “Αντισταθείτε”.

Escape room έχει δημιουργήσει και το ξενοδοχείο Out of the Blue του Ομίλου Καψή όπου εκτός από τους πελάτες μπορούν να παίξουν και εξωτερικοί επισκέπτες, καθημερινά από τις 15:00 έως τις 23:00 στα escape rooms “The Perfect Crime”, “Inception” και “Circus”. Μια ακόμα πρωτοπορία αποτελεί το γεγονός πως το Circus Escape Room μπορούν να το επισκεφθούν και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η κα Κατερίνα Χρυσικοπούλου, διευθύντρια Μάρκετινγκ του Ομίλου Καψής, δήλωσε: “Η Ντία Καψή, γνήσια πρωτοπόρος στον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο, για άλλη μια φορά καινοτομεί κατασκευάζοντας 3 διαφορετικά escape rooms μέσα στο ξενοδοχείο, Out of the Blue, Capsis Elite Resort”.


Το ξενοδοχείο Out of the Blue.

Τα παιχνίδια αυτά επίσης, βοηθούν στη σύσφιξη των υπαλλήλων εταιρειών, ώστε να αυξάνεται η ομαδική συνεργασία μεταξύ τους και έτσι τα ξενοδοχεία που τα διαθέτουν γίνονται ιδιαίτερα αγαπητά στον κλάδο των incentives.
 
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Apollo Resort Art Hotel κα Γεωργία Χριστοδούλου, “αυτό που κάνει ιδιαίτερα καινοτόμα την ιδέα μας είναι η σύνδεση της με την τοπική παραγωγή αφού έχουμε ως θέμα το κρασί και την τοπική ιστορία. Οι παίκτες καλούνται σε 60′ να βρουν το κρασί που θα τους προφέρει την ‘Αθανασία’. Η γενικότερη οικονομική κρίση και τα νέα οικονομικά δεδομένα στον Τουρισμό με προβληματίζουν καθημερνά και επειδή πιστεύω οτι η ασφυξία των πραμάτων είναι ο σπόρος των θαυμάτων θέλησα να ρισκάρω και επενδυθώ σε αυτό το καινούργιο! Η παρουσία δίπλα μας της Costa Navarino με ό,τι καλό είχε προφέρει στην ευρύτερη περιοχή μου δίνει πάντα δύναμη και κουράγιο! Διαβάζοντας τον περασμένο Ιανουάριο ένα άρθρο για τον τουρισμό και τα Escape rooms στην Αθήνα, απόρησα με την είδηση ότι η αναζήτηση στο TripAdvisor για escape room ξεπερνά τη αναζήτηση για την Ακρόπολη! Πήγα, είδα, έπαιξα και ενθουσιάστηκα αποφασίζοντας να δημιουργήσω το δικό μου στο ξενοδοχείο μου. Ψάχνοντας μάλιστα το ζήτημα σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, διαπίστωσα ότι είμαστε και οι πρώτοι που δημιουργούμε Escape room σε ξενοδοχείο!”


Escape room στο Apollo Resort Art Hotel.

Το ξενοδοχείο κατατάσσεται ως πρώτο καλύτερο ξενοδοχείο στην Κυπαρισσία – Καλό  Νερό και πέμπτο στο νομό Μεσσηνίας στο TripAdvisor, ενώ είχε διακριθεί ως μια από τις τρεις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις (ανάμεσα σε χιλιάδες ανα την Ελλάδα) στο διαγωνισμό της Cosmote “sucess story” το 2013.

Στη φωτογραφία, το Apollo Resort Art Hotel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024