Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπεργία διαρκείας στους γαλλικούς σιδηροδρόμους λίγο πριν το Euro 2016
Μεταφορές

Απεργία διαρκείας στους γαλλικούς σιδηροδρόμους λίγο πριν το Euro 2016

Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει λιγότερο τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και περισσότερο τις τοπικές συνδέσεις. μεγάλος αριθμός συρμών του προαστιακού είναι έκτισε λειτουργίας σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016 η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μία απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους έπειτα από κοινωνική αναταραχή τριών μηνών για τη μεταρρύθμιση των εργασιών σχέσεων.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, για όγδοη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, οι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, αυτή τη φορά χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει λιγότερο τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και περισσότερο τις τοπικές συνδέσεις. μεγάλος αριθμός συρμών του προαστιακού είναι έκτισε λειτουργίας σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η απεργία θα γίνει περισσότερο αισθητή αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την παράλυση του δικτύου. Το 60% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και το 30% έως 40% των τροπικών τρένων θα κυκλοφορούν.

Στις διεθνείς γραμμές, η SNCF προβλέπει την πραγματοποίηση των δρομολογίων του Eurostar προς τη Βρετανία και Alleo προς τη Γερμανία, το 75% των δρομολογίων Lyria προς την Ελβετία και Thalys και μόνο το 40% των δρομολογίων Ellipsos προς την Ισπανία και SVI προς την Ιταλία.

Η απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους είναι επικεντρωμένη στις διαπραγματεύσεις για τον χρόνο εργασίας και δεν συνδέεται με τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει φέρει σε σύγκρουση την κυβέρνηση με τα συνδικάτα. Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διεύθυνση της SNCF και τους εργαζομένους.

Σε 36ωρη απεργία προχωρούν και οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσης της πολιτικής τους αεροπορίας και στις απολύσεις. Η απεργία κηρύχθηκε από πέντε εργατικά συνδικάτα, τα οποία διαμαρτύρονται για την απώλεια θέσεων εργασίας, που, όπως υπογραμμίζουν, θα προκληθεί όταν έξι ευρωπαϊκές χώρες συγχωνεύσουν τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της Single European Sky (SES) η οποία, όπως λένε, θα οδηγήσει αναγκαστικά στη διάλυση της DGAC και άρα στην απώλεια θέσεων εργασίας. Η SES προβλέπει τη συγχώνευση των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν τις μισές από τις πτήσεις τους που ήταν προγραμματισμένες να απογειωθούν ή να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Orly του Παρισιού και να μειώσουν κατά 20% τις πτήσεις τους από και προς το άλλο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024