Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Τήνος λαμβάνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο
Αερομεταφορές

Η Τήνος λαμβάνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα υδατοδρόμια Σποράδων, (Αλόννησο, Σκόπελο) Σκύρου, Βόλου, Πάτμου, Τήνου και αναμένεται πολύ σύντομα να αναπτυχθεί το πρώτο βιώσιμο δίκτυο στο Αιγαίο.

Μετά την Πάτμο υπεγράφη και η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί της Τήνου, το πρώτο κυκλαδονήσι που λαμβάνει το πράσινο φως για την έναρξη εργασιών του υδατοδρομίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τους τελευταίους 3 μήνες υπογράφησαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για 8 υδατοδρόμια.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω υδατοδρομίου, ο δήμαρχος κ. Σίμος Ορφανός δήλωσε: “Το υδατοδρόμιο Τήνου είναι το πρώτο που λαμβάνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση στις Κυκλάδες. Η δημιουργία του υδατοδρομίου είναι μεγάλης σημασίας επένδυση για το νησί μας, καθώς δημιουργούν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα – θέσεις εργασίας, συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση της Τήνου με πολλούς νέους προορισμούς, βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν του νησιού δίνοντας ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και τους τουρίστες”.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα υδατοδρόμια Σποράδων, (Αλόννησο, Σκόπελο) Σκύρου, Βόλου, Πάτμου, Τήνου και αναμένεται πολύ σύντομα να αναπτυχθεί το πρώτο βιώσιμο δίκτυο στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε: “Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων είναι θέμα χρόνου και η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ‘Μέκκα’ των υδροπλάνων… Είναι γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές διατηρούν αποστάσεις και επιφυλάξεις ακόμη από την Ελλάδα, αναμένουν όμως με αγωνία το νέο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια και πως θα διαμορφώσει το ευρύτερο επενδυτικό περιβάλλον. Το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κατατεθεί προς διαβούλευση και στην συνέχεια ψήφιση, πιστεύω θα δώσει το έναυσμα στους επενδυτές να ξεκινήσουν την κατασκευή των υδατοδρομίων. Όπως μας διαβεβαίωσε η ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ ο νέος νόμος θα συμβάλει στην βελτίωση των διαδικασιών για την δημιουργία των υδατοδρομίων καθώς και εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καλό επενδυτικό κλίμα. Σημαντικός παράγοντας έλευσης επενδύσεων θεωρώ είναι το οικονομικό περιβάλλον της χώρας και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024