Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι Τούρκοι… βυθίζουν Airbus για να ενισχύσουν τον καταδυτικό τους τουρισμό
Καταδυτικός τουρισμός

Οι Τούρκοι… βυθίζουν Airbus για να ενισχύσουν τον καταδυτικό τους τουρισμό

Η Τουρκια αναζητά νέους τρόπους να προσελκύσει τουρίστες, καθώς η τουριστική της βιομηχανία αναμένεται να υποφέρει φέτος λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, ως αποτέλεσμα μιας σειράς φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Οι Τουρκικές αρχές αποφάσισαν για να ενισχύσουν τον τουρισμό της χώρας τους, σε μια περίοδο που οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη απωθούν αρκετούς τουρίστες λόγω φόβου.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν πάρθηκε η απόφαση να βυθιστεί ενα αεροσκάφος τύπου Airbus A300 στα νερά του Αιγαίου (στην περιοχη του Κουσάντασι, απέναντι απο το νησί της Σάμου), σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο τουρισμός καταδύσεων της χώρας.

Το αεροσκάφος καταδύθηκε στις 4 Ιουλίου και ενδέχεται να γίνει τεχνητός ύφαλος ώστε να προσελκύσει της θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, και πόλος έλξης για πολλούς λάτρεις των καταδύσεων. Το αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών 44 μέτρα και μήκος 54 μέτρα και έχει κατασκευαστεί πριν 36 χρόνια για μια ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας.

Ορισμένα τμήματα του αεροσκάφους βυθίστηκαν με τη χρήση γερανών και η διαδικασία ελεγχόταν με βαρύ εξοπλισμό. Ολόκληρο το σώμα του αεροσκάφους ρίχτηκε σε ένα βάθος 20 έως 25 μέτρων, με τη βοήθεια των δυτών. Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες  και εκατοντάδες άνθρωποι παρατήρησαν το εντυπωσιακό αυτό γεγονός, απο πλοία και βάρκες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο και δημιούργησαν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Είχαν γίνει παλαιότερα κι άλλες καταδύσεις τριών μικρότερων αεροσκαφών, όμως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχώρησε σε ναυάγιση τέτοιου μεγέθους αεροσκάφους.

“Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κουσάντασι κέντρο καταδυτικού τουρισμού”, λέει ο δήμαρχος του Aydin (Αϊδίνι), Özlem Çerçioğlu. “Σκοπός μας είναι είναι να προστατεύσουμε την υποβρύχια ζωή. Και με αυτούς τους στόχους στο μυαλό μας είμασταν μάρτυρες σε ένα από τα μαγλύτερα ναυάγια στον κόσμο”.

“Γίνονται προσπάθειες και στην Ελλάδα, όπως η πρόσφατη πρόταση (για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση) για την δημιουργία ενός εξειδικευμένου θαλάσσιου καταδυτικού πάρκου με προσδιοριζόμενες υποθαλάσσιες διαδρομές (underwater trails), στην περιοχή της Νήσου Γυάρου, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Διατμηματικό Πρόγραμμα Τουρισμού, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης WWF και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αλλά γενικώς… είμαστε αργοί στην υλοποίηση”, αναφέρει ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων – σύμβουλος Τουριστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024