Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου
Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου, Ελλήνων και τουριστών, που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Α'βαθμιας εκπαίδευσης απέδωσε ωφέλιμους καρπούς.

Με επιτυχία και πολλή θετική ενέργεια πραγματοποιήθηκε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, ολοκληρώνοντας έναν 10ετή κύκλο εκδηλώσεων με θέμα την πολιτιστική μας κληρονομιά και στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση και ανάδειξη της.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου, Ελλήνων και τουριστών, που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Α’βαθμιας εκπαίδευσης απέδωσε ωφέλιμους καρπούς, αφού αυτή τη χρονιά συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία του νησιού, παρουσιάζοντας με επιτυχία τα δικά τους project, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο”, που σχεδίασε ο σύλλογος “Μεσαιωνικό Ρόδο“.

Ο ειδυλλιακός, αλλά κενός χώρος της Τάφρου, κάτω και εκατέρωθεν της Πύλης D’Amboise, γέμισε με γέλια, χρώματα, μελωδίες και αρώματα από Μεσαίωνα, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα μαγική, όπως δεν έχει ξαναγίνει σε αυτό το χώρο ποτέ πριν, με άλογα να κάνουν βόλτες, τοξοβόλους, ξιφομάχους, χορεύτριες, μουσικούς, ξυλοπόδαρους, παιχνίδια και εργαστήρια τέχνης. Αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις άφησε και η έκθεση με τα έργα των παιδιών που παρουσιάστηκε στον Πύργο της Πύλης, όπως και η θεματική έκθεση φωτογραφίας “Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας”, που λόγω της μεγάλης της επιτυχίας θα επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον, σε πιο ολοκληρωμένη μορφή.

Στην επιτυχία του 10ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ όμως συντέλεσαν όσοι συμμετείχαν ή συνεισέφεραν με κάθε τρόπο και μεγάλη προθυμία, δημιουργώντας ένα κλίμα γεμάτο θετική ενέργεια, και τους οποίους το “Μεσαιωνικό Ρόδο” ευχαριστεί θερμά.

Το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ ήταν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου “Μεσαιωνικό Ρόδο” με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και του Υπουργείου Πολιτισμού – Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου, που παραχώρησαν το χώρο της Τάφρου και τον Πύργο της Πύλης D’ Amboise.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024