Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διάλογο για τις αερομεταφορές με τις χώρες ASEAN, Τουρκία, ΗΑΕ και Κατάρ
Αερομεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διάλογο για τις αερομεταφορές με τις χώρες ASEAN, Τουρκία, ΗΑΕ και Κατάρ

Η πολιτική 'Ανοικτοί Ουρανοί' (Open Skies) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα αεροδρόμια, ώστε να αναπτύξουν τη σύνδεση των κοινοτήτων τους και να παρέχουν ευρύτερη επιλογή στους καταναλωτές – η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η ACI Europe – η εμπορική ένωση για τα αεροδρόμια της Ευρώπης – καλωσόρισε την απόφαση που ελήφθη από το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ να εξουσιοδοτήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τις αερομεταφορές με τις χώρες ASEAN (Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σινγαπούρη, ταίλάνδη, Μπρουνέι, Καμπότζη, Λάος, Μιανμάρ και Βιετνάμ), την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Η απόφαση αυτή αποτελεί την πρώτη απτή έμπρακτη εφαρμογή της στρατηγικής των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα επιτρέψουν την αντικατάσταση των συχνά περιοριστικών διμερών συμφωνιών αερομεταφορών μεταξύ των μελών της ΕΕ και των χωρών της ASEAN, της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ με συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ, που θα “ανοίξουν” την πρόσβαση στην αγορά σε αμοιβαία βάση και σύμφωνα με κοινούς κανόνες. Η πολιτική “Ανοικτοί Ουρανοί” (Open Skies) είναι απαραίτητη για την επιχειρησιακή ανάπτυξη των αεροδρομίων. Οι “Ανοικτοί Ουρανοί” είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα αεροδρόμια ώστε να αναπτύξουν τη σύνδεση των κοινοτήτων τους και να παρέχουν ευρύτερη επιλογή στους καταναλωτές – η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής της ACI Europe σχολίασε: “Τα αεροδρόμια αναπτύσσουν τα αεροπορικά δίκτυα και χρειάζονται πλήρη ελευθερία για να προσελκύσουν αεροπορικές εταιρείες, ώστε να εξυπηρετούν τους προορισμούς τους. Ο περιορισμός της πρόσβασης στην αγορά δε θα πρέπει πλέον να επιτρέπει τον περιορισμό της συνδεσιμότητας – και τα οφέλη από την πρόσφατη απελευθέρωση των αερομεταφορών της ΕΕ με τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή άλλες χώρες, όπως το Μαρόκο, είναι ολοκάθαρα”.

Και πρόσθεσε: “Η ACI Europe θα βρίσκεται στο τραπέζι των νέων διαπραγματεύσεων για να εκπροσωπήσει την αγορά των αεροδρομίων, όπως και στο παρελθόν. Αναμένουμε ταχείες και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η περαιτέρω αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας και της συνδεσιμότητας. Καλούμε επίσης το Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης επιπλέον αποφάσεις για διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τη στρατηγική αερομεταφορών της Κομισιόν – συμπεριλαμβανομένων με το Μεξικό, τις υπόλοιπες χωρες του Κόλπου και την Αρμενία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024