Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςfedHATTA: 'Tο κάστρο του τουρισμού δεν πρέπει να πέσει εκ των έσω'
Τουριστικά γραφεία

fedHATTA: 'Tο κάστρο του τουρισμού δεν πρέπει να πέσει εκ των έσω'

Αντιδρώντας στην πενθήμερη απεργία της Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (20-24 Ιουνίου), η fedHATTA καλεί όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών και όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών, αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, σε αντίδρασή της στην προαναγγελθείσα απεργία της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας), τονίζει ότι καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα δεν πρέπει να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Η κινητοποίηση, λέει η fedHATTA, “θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας καθώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις ίσως και ακυρώσεις πτήσεων.

Κανείς δε δικαιούται να εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των επιχειρημάτων, της τεκμηρίωσης και της εξεύρεσης λύσεων και να προβαίνει σε κινητοποιήσεις που προκαλούν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους προβλήματα διεκπεραίωσης του έργου τους και ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της χώρας.

Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας”.

Η fedHATTA καλεί όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών και όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα.

“Τα μηνύματα των συνεργατών μας από τις διεθνείς αγορές είναι ανησυχητικά, οποιαδήποτε ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης και με εντεινόμενες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις συγκοινωνίες θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Διακινδυνεύουμε για μια ακόμη φορά,
Να προκαλέσουμε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των τουριστών
Να κλονίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών τουριστικών αγορών από εσωτερικά προβλήματα.

Ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024