Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο
Αεροπορικές εταιρείες

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο

Μόνο οι αναλύσεις των δύο καταγραφέων των δεδομένων της πτήσης θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου, δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους Airbus A320 της εταιρείας EgyptAir (πτήση MS804) που συνετρίβη στη Μεσόγειο στις 19 Μαΐου με 66 επιβαίνοντες εντοπίστηκαν σε “διάφορες τοποθεσίες”, ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, που θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό ηχητικό σήμα εντοπισμού τους την 24η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μόνο οι αναλύσεις των δύο καταγραφέων των δεδομένων της πτήσης θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου, δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το πλοίο “John Lethbridge” της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, “εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

“Η ομάδα έρευνας και οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που επιβαίνουν στο πλοίο θα φτιάξουν έναν χάρτη της διασποράς των συντριμμιών της ατράκτου”, κατά την ανακοίνωση. Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MS804 εντοπίστηκαν, ούτε το εάν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. Στα A320, ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου βρίσκονται κοντά στην ουρά.

Σύμφωνα με τους Έλληνες ερευνητές, το αεροσκάφος έστριψε 90 μοίρες αριστερά και μετά 360 μοίρες δεξιά, πέφτοντας από τα 37.000 πόδια 11.300μ.) στα 15.000 πόδια (4.600μ.) και ακολούθως στα 10.000 πόδια (3.000μ.), πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024