Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι εγγραφές άνοιξαν στο Santorini Experience 2016
Αθλητικός τουρισμός

Οι εγγραφές άνοιξαν στο Santorini Experience 2016

Η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγάλη διεθνή προβολή, καθώς το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Official Broadcaster το sports documentary του Santorini Experience σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Η διοργάνωση Santorini Experience είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους λάτρεις της κολύμβησης και του τρεξίματος στις 7-9 Οκτωβρίου 2016.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, δρομείς όλων των δυνατοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να  τρέξουν στις εξαιρετικές διαδρομές των 5 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα), 10 χλμ. και 15 χλμ. (συνολική θετική υψομετρική: 834 μ.) που έχουν θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και της Οίας. Τις διαδρομές έχει φέτος σχεδιάσει και επιμεληθεί ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, κ. Νίκος Πολιάς. Η εκκίνηση των διαδρομών των 10 χλμ. και 15 χλμ. θα είναι κοινή στις 08:15 (με όριο συμμετεχόντων τα 150 άτομα ανά διαδρομή), ενώ η εκκίνηση των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 (με όριο συμμετεχόντων τα 200 άτομα). Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με αρχική κατεύθυνση τα Φηρά και τους αθλητές να επιστρέφουν πάλι πίσω, στα 2,5 χλμ., 5 χλμ. και 7,5 χλμ. αντίστοιχα, για τον τερματισμό τους στο ίδιο σημείο από όπου θα γίνει η εκκίνηση.

Οι δρομείς θα ανακαλύψουν το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα της Θήρας, που πήρε το όνομά της από τον Θήρα, τον πρώτο Σπαρτιάτη άποικο του νησιού.

Να σημειωθεί ότι με την εισήγηση του τεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης στο τρέξιμο θα ετοιμαστούν από φέτος τρεις vertical διαδρομές τρεξίματος, ώστε να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του τριημέρου.

Οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα της κολύμβησης θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) του Santorini Experience, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 10:00.

Την διαδρομή έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, κ. Νίκος Γέμελος. Η διοργάνωση άλλωστε θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας την εκρηκτική συμμετοχή που αναμένεται από κολυμβητές και κολυμβητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την άθληση με τον τουρισμό και να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την διαμονή τους σε ένα από τα 2 ή 3 ομορφότερα νησιά στο κόσμο, αν όχι στο ομορφότερο, θα ισχύουν προνομιακά πακέτα (με μεταφορά, διαμονή, διατροφή και συμμετοχή στην διοργάνωση). Η σελίδα που είναι σχετική με τη διαμονή θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέους υποστηρικτές ενώ στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι εκπτώσεις στα μέσα μεταφοράς προς την Σαντορίνη.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγάλη διεθνή προβολή, καθώς το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Official Broadcaster το sports documentary του Santorini Experience, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

To Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024