Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ ΕΤΑΠ Λεμεσού κερδίζει ευρωπαϊκό πρόγραμμα – ορόσημο
Κύπρος

Η ΕΤΑΠ Λεμεσού κερδίζει ευρωπαϊκό πρόγραμμα – ορόσημο

Το πρόγραμμα ‘Civitas Destinations’ καταπιάνεται με την αειφόρο διακίνηση σε τουριστικές πόλεις και δημιουργεί νέες προοπτικές στην αναβάθμιση του επιπέδου των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων αειφόρων μέσων διακίνησης ειδικά για το τουριστικό κοινό.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει ως ο επίσημος τουριστικός φορέας της περιφέρειας, έχει εξασφαλίσει έγκριση, ως μέλος μεγάλου consortium, για ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνολικού κονδυλίου 18 εκατ. ευρώ Το κονδύλι που αναλογεί στη Λεμεσό έχει ύψος 3 εκατ. ευρώ με κύριο εταίρο την ΕΤΑΠ Λεμεσού (1,8 εκατ. ευρώ), Δήμο Λεμεσού (728.000 ευρώ) και την εταιρεία Stratagem Energy Ltd (500.000 ευρώ).

Το πρόγραμμα ‘Civitas Destinations’ καταπιάνεται με την αειφόρο διακίνηση σε τουριστικές πόλεις και δημιουργεί νέες προοπτικές στην αναβάθμιση του επιπέδου των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων αειφόρων μέσων διακίνησης ειδικά για το τουριστικό κοινό. Ανάμεσα στα πολυάριθμα μέτρα του προγράμματος περιλαμβάνονται ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις λεωφορείου στην παραλιακή λεωφόρο που θα ενημερώνουν για το χρόνο αναμονής, ηλεκτρονικές πινακίδες σε λεωφορεία που θα ενημερώνουν για την επόμενη στάση και κατάληξη της διαδρομής, ανάπτυξη ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών προσθέτοντας υποδομές όπου χρειάζεται, δημιουργία υπηρεσίας hop-on hop-off για ξενάγηση επισκεπτών με ηλεκτρικά λεωφορεία με ηχητική ξενάγηση σε διάφορες γλώσσες, την οργάνωση συστήματος ‘Green Labels’ για ενθάρρυνση των ξενοδοχείων να συμμετέχουν σε ‘πράσινες’ δράσεις και την ανάπτυξη υποδομών για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως αυτοκίνητα ενοικίασης και χρονομίσθωσης.

Επιπλέον, οι χώροι στάθμευσης του Δήμου Λεμεσού στο κέντρο πόλης θα εξοπλιστούν με σύστημα προβολής του αριθμού ελευθέρων χώρων στάθμευσης, στοιχείο που θα μπορεί κανείς να εντοπίσει και από εφαρμογή (application) που θα παρέχει παράλληλα  άλλες χρήσιμες πληροφορίες για αειφόρο διακίνηση όπως, εντοπισμός σε κοντινή απόσταση των στάσεων λεωφορείου, σταθμών ενοικίασης / χρονομίσθωσης ποδηλάτων και ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, κ.ά.

Οι προαναφερόμενες είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που περιλαμβάνονται με χρόνο υλοποίησης την επόμενη τετραετία. Μέσα από το πρόγραμμα θα γίνει μια πολύ σοβαρή επένδυση στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού, ειδικότερα στον τομέα της διακίνησης.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συνεχίζει να διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια σε άλλους τομείς όπως καταδυτικός τουρισμός, ποδηλατικός, γαστρονομία, πολιτισμός, τουρισμός κρουαζιέρας κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024