Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα λίστα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αερομεταφορές: Ιράν και Αφρική σημειώνουν πρόοδο
Αερομεταφορές

Νέα λίστα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αερομεταφορές: Ιράν και Αφρική σημειώνουν πρόοδο

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στη Ζάμπια διαγράφονται από τον κατάλογο, μαζί με την Air Madagascar και τρεις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στην Ινδονησία (Citilink, Lion Air και μπατίκ Air). Επιπλέον τα περισσότερα αεροσκάφη της Iran Air επιτρέπεται να επαναλάβουν τις πτήσεις προς την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανέωσε τη Λίστα Ασφαλείας των Αερομεταφορών της ΕΕ (EU Air Safety List), τον κατάλογο δηλαδή των αεροπορικών εταιρειών εκείνων που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και ως εκ τούτου υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή επιχειρησιακούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η λίστα επιδιώκει να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων για τους Ευρωπαίους πολίτες, κάτι που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα σύμφωνα με τη Στρατηγική των Αερομεταφορών, όπως αυτή εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στη Ζάμπια διαγράφονται από τον κατάλογο, μαζί με την Air Madagascar και τρεις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στην Ινδονησία (Citilink, Lion Air και Batik Air). Επιπλέον, τα περισσότερα αεροσκάφη της Iran Air επιτρέπεται πλέον να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις τους προς την ΕΕ.

Η Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές Violeta Bulc δήλωσε: “Η ασφάλεια των αερομεταφορών είναι προτεραιότητά μου και η επικαιροποίηση αυτή της λίστας απεικονίζει τις συνεχείς προσπάθειές μας να προσφέρουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων για τους Ευρωπαίους πολίτες. Είμαι ευτυχής να πω ότι μετά από επτά χρόνια δουλειάς και εκτεταμένη ευρωπαϊκή τεχνική βοήθεια, καταφέραμε να ‘καθαρίσουμε’ όλους τους αερομεταφορείς της Ζάμπια από τη λίστα. Μετά την επίσκεψή μου στο Ιράν τον Απρίλιο, μια επιτυχής τεχνική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το Μάιο. Με βάση αυτήν, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαστε πλέον σε θέση να επιτρέψουμε τα περισσότερα αεροσκάφη της Iran Air στους ευρωπαϊκούς ουρανούς”.

Η Λίστα Ασφάλειας των Αερομεταφορών στην ΕΕ, όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφάλειας στην ΕΕ, αλλά βοηθά και τις χώρες που έχουν δεχθεί απαγόρευση πτήσεων να βελτιώσουν τα επίπεδα ασφάλειας τους, προκειμένου τελικά να μη συμπεριλαμβάνονται πλέον στον κατάλογο. Επιπλέον, η λίστα έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο πρόληψης, καθώς κινητοποιεί χώρες με προβλήματα ασφάλειας να τα διευθετήσουν προτού ένας αποκλεισμός των αεροπορικών τους εταιρειών καταστεί αναγκαίος.

Συνολικά 216 αεροπορικές εταιρείες έχει αποκλειστεί από τους ουρανούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι 214 από αυτές σε 19 κράτη εξαιτίας ελλείψεων ασφάλειας που διαπιστώθηκαν από τις αεροπορικές αρχές των κρατών αυτών. Και υπάρχουν και δύο ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες, η Iraqi Airways (Ιράκ) και η Blue Wing Airlines (Σουρινάμ).

Επιπλέον έξι αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε περιορισμούς λειτουργίας και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: η Afrijet και η Nouvelle Air Affaires SN2AG (Γκαμπόν), η Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), η Air Service Comores (Κομόρες), η Iran Air (Ιράν) και η TAAG Angola Airlines (Αγκόλα).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024