Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔιεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά αεροδρόμια

Διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά αεροδρόμια

Μεγάλο ενδιαφέρον να μπει σε έργα εκσυγχρονισμού, χρηματοδότησης και διαχείρισης των ελληνικών αεροδρομίων έδειξε η εταιρία Vinci Airports, κυρίως λόγω του περιβάλλοντος που δημιουργείται από την επικείμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού […]

Μεγάλο ενδιαφέρον να μπει σε έργα εκσυγχρονισμού, χρηματοδότησης και διαχείρισης των ελληνικών αεροδρομίων έδειξε η εταιρία<...> Vinci Airports<.>, κυρίως λόγω του περιβάλλοντος που δημιουργείται από την επικείμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ανοίγματος των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας για απευθείας πτήσεις των ξένων αερομεταφορέων, γεγονότα τα οποία ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Νότιας Ευρώπης.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Vinci Airports ο κ. Samy Chahda σε συνέντευξη που έδωσε στη 'Ναυτεμπορική' κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "Παγκόσμια Ανάπτυξη Αεροδρομίων", που έγινε φέτος στην Αθήνα, μίλησε για τα σχέδια της εταιρίας του για τα ελληνικά αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Chahda ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων της δεδομένου ότι πραγματοποιούνται τεράστιες αλλαγές σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου στον τομέα των αεροδρομίων, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις εξασφαλίζουν σημαντικά ταμιακά οφέλη όχι μόνο για τις δημόσιες αρχές, αλλά συμβάλλουν και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και των εσόδων των αεροδρομίων.

Η Vinci Airports αναλαμβάνει έργα κατασκευής, ανακατασκευής, μηχανολογικού εξοπλισμού, οργάνωσης αεροδρομίων και είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού αεροδρομίων αλλά και να συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείρισή τους. Επιπλέον, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου συμμετέχει στο έργο του Pίου-Aντίρριου μέσω της εταιρίας Γέφυρα.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Chahda αναφερόμενος στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και στο βαθμό που αυτά επηρεάζουν την δραστηριότητα της εταιρίας του είπε ότι "Ο όμιλος Vinci έχει προσδιορίσει ξεκάθαρα τη στρατηγική του στον τομέα της αγοράς των αεροδρομίων και αναπτύσσει τις δραστηριότητές του μέσα από το σύστημα των concessions, δηλαδή της ανάληψης κατασκευής και λειτουργίας ενός αεροδρομίου. Αν και στην παρούσα φάση υπάρχει κάποιος βαθμός αβεβαιότητας στον τομέα των αερομεταφορών και των αεροδρομίων, η πλειοψηφία των ειδικών της αγοράς θεωρεί ότι οι παρούσες συνθήκες είναι ένα σκαμπανέβασμα στη γενικότερη ανάπτυξη της αγοράς, που θα αρχίσει στο άμεσο μέλλον".

Σχετικά με τις δραστηριότητες της Vinci Airports σε διεθνές επίπεδο ο κ. Chahda ανέφερε ότι η εταιρία εξυπηρετεί σήμερα άμεσα ή έμμεσα μέσα από το ADP Management (Οργανισμός Αεροδρομίων των Παρισίων) πάνω από 40εκατομμύρια επιβάτες ανά τον κόσμο ενώ έχει και το management των 22 αεροδρομίων του Μεξικού, του αεροδρομίου της Πνομ Πενx στην Kαμπότζη κ.λπ. Οι υπηρεσίες της εταιρίας αφορούν στον ολοκληρωτικό έλεγχο όλων των πλευρών της διοίκησης ενός αεροδρομίου, το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση του project, τη λειτουργία του, την κατασκευή, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τη συντήρησή του και όλες γενικά τις παρελκόμενες υπηρεσίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024