Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνάντηση προέδρου FEDHATTA με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τουριστικά γραφεία

Συνάντηση προέδρου FEDHATTA με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, η βελτιστοποίηση των ενιαίων εισιτηρίων, καθώς και η προσωρινή παραχώρηση χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων για εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όπως συνέδρια κλπ., πάντα με προϋπόθεση την τήρηση όρων που συνάδουν με τον χαρακτήρα τους.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του υπουργού κ. Αριστείδη Μπαλτά και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA από τον πρόεδρό της κ. Λύσανδρο Τσιλίδη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Παλιούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες του γραφείου της αν. υπουργού Τουρισμού κας Ελ. Κουντουρά, η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κα Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη και η πρόεδρος του ΤΑΠA κα Ασπασία Λούβη.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεύρυνση αποτελεσματικών τρόπων ενίσχυσης του πολιτιστικού τουρισμού, με τα τουριστικά γραφεία να μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.
 
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κυρίως η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, η βελτιστοποίηση των ενιαίων εισιτηρίων, καθώς και η προσωρινή παραχώρηση χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων για εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όπως συνέδρια κλπ., πάντα με προϋπόθεση την τήρηση όρων που συνάδουν με τον χαρακτήρα τους.
 
Τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν από όλες τις πλευρές, έχουν τεθεί στο τραπέζι προς διαβούλευση.
 
Στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων και διάθεση συνεργασίας. Η FEDHATTA είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την άμεση και θερμή ανταπόκριση των υπουργείων και δηλώνει, από την πλευρά της, ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο τους και έτοιμη να συνδράμει σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς τουρισμός και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024