Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςBike Friendly Hotel: Έναρξη του προγράμματος βράβευσης ξενοδοχείων φιλικών προς τους ποδηλάτες
Ποδηλατικός τουρισμός

Bike Friendly Hotel: Έναρξη του προγράμματος βράβευσης ξενοδοχείων φιλικών προς τους ποδηλάτες

Τα ξενοδοχεία που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα βραβεύονται με το ειδικό σήμα Bike Friendly Hotel. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν επιλέξιμα από τους ποδηλάτες, οι οποίοι είτε διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο, ή νοικιάζουν επιτόπου με στόχο να εξερευνήσουν την τριγύρω περιοχή.

Στο ποδηλατικό τουρισμό στοχεύει το νέο πρόγραμμα βράβευσης της ΝΑΤΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης -ΕΕΠΦ-, που προωθούν τον αειφόρο τουρισμό, δημιουργώντας το Bike Friendly Hotel.
 
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο κ. Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της ΕΕΠΦ και η κα. Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ, τα ξενοδοχεία που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα βραβεύονται με το ειδικό σήμα Bike Friendly Hotel. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν επιλέξιμα από τους ποδηλάτες, οι οποίοι είτε διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο, ή νοικιάζουν επιτόπου με στόχο να εξερευνήσουν την τριγύρω περιοχή.
 
Ο κ. Πέτρου δήλωσε κατά την υπογραφή του μνημονίου ότι “Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι μια ήπια μορφή τουρισμού που εξασκείται μέσα στην φύση. Πιστεύουμε ότι το Bike Friendly Hotel θα βοηθήσει στην εξάπλωση του ποδηλατικού τουρισμού προς όφελος και του περιβάλλοντος και του τουρισμού. Τα ξενοδοχεία που θα πληρούν τα βασικά κριτήρια για τη σωστή εφαρμογή του θα βραβεύονται και θα διακρίνονται ώστε να γίνονται προτιμητέα από τα τουριστικά γραφεία και από τους ποδηλατικούς τουρίστες“.
 
Η κ. Καραντζαβέλου τόνισε ότι “Στην εποχή μας όπου κύριο μέλημα των επαγγελματιών του τουρισμού είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να βοηθήσει τα τουριστικά καταλύματα στην προσέλκυση τουριστών 12 μήνες το χρόνο. Τα ξενοδοχεία πρέπει όχι μόνο να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ποδηλάτες, αλλά και να το αποδεικνύουν. Τα βραβευμένα Bike Friendly Hotel θα αποτελέσουν το δίκτυο των καλύτερων ξενοδοχείων για τον ποδηλατικό τουρισμό και ένα σημείο αναφοράς για τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού που διακινούν ποδηλάτες“.
 
Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά στις 18 Ιουλίου 2016, έχει τα ακόλουθα βασικά κριτήρια:
 
 – Χάρτης με έμφαση στις Ποδηλατικές Διαδρομές, έντυπος/ηλεκτρονικός
 – Χώρος Κλειστός για την ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση
 – Σετ εργαλείων ποδηλάτων που δίνεται προς δωρεάν χρήση από τους πελάτες
 – Πλυντήριο στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν
 – Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης & επισκευής ποδηλατών (bike shop)
 – Δυνατότητα έστω και μίας διανυκτέρευσης ανά κράτηση ανά ποδηλάτη
 
 
Στη φωτογραφία από αριστερά: Νίκος Πέτρου, πρόεδρος ΕΕΠΦ, Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και δημοσιογράφος, Γιώργος Γκουζιούπας, σύμβουλος Αθλητικού Τουρισμού και υπεύθυνος του Προγράμματος

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024