Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕίσοδος της Wyndham Hotel Group στην Ελλάδα με πρώτο ξενοδοχείο στην Αθήνα
Ξενοδοχεία

Είσοδος της Wyndham Hotel Group στην Ελλάδα με πρώτο ξενοδοχείο στην Αθήνα

Το πρώην Imperial Hotel του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη θα 'μεταμορφωθεί' στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, χωρητικότητας άνω των 270 δωματίων, που θα λειτουγήσει το α' τρίμηνο του 2017 και θα απευθύνεται στην hi-end ξενοδοχειακή αγορά.

Η Wyndham Hotel Group, η μεγαλύτερη, ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων της, εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει, το α’  τρίμηνο του 2017, το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το Wyndham Grand Athens στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ξενοδοχεία Wyndham Grand σχεδιάζονται ώστε να είναι προσιτά, με απλά και πεντακάθαρα δωμάτια, χαλαρωτικά spa, μοναδικές εμπειρίες εστίασης και πολλές άλλες υπηρεσίες. Το Wyndham Grand Athens βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2), όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην ανατολική Ευρώπη, έχει ήδη ξεκινήσει τη μεταμόρφωση του κτηρίου, ιδιοκτησίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το Athens Imperial. Όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, το Wyndham Grand Athens θα έχει 273 δωμάτια, 2.500 τ.μ. χώρων για συνέδρια και εκδηλώσεις, εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα καταπληκτικό Roof Garden 450τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα. Η θέση του ξενοδοχείου -δίπλα στο Μετρό και πολύ κοντά σε πολλά από τα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης- το καθιστά ιδανικό προορισμό, τόσο για επαγγελματικά ταξίδια, όσο και για διακοπές.


Dan Ruff, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΜΕΑ της Wyndham Hotel Group.
 

Ο Dan Ruff, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΜΕΑ της Wyndham Hotel Group δήλωσε: “Wyndham Grand Hotels and Resorts θα βρείτε σε μερικά από τα πιο περιζήτητα σημεία του κόσμου, όπως η Σαγκάη, η Κωνσταντινούπολη, η Ντόχα, το Σάλτσμπουργκ, το Σικάγο, το Ορλάντο και, σύντομα, η Αθήνα. Η Αθήνα δεν είναι παρά η πρώτη μας στάση στην Ελλάδα, καθώς διαβλέπουμε ευκαιρίες για πολλά από τα brands μας σε όλη τη χώρα, από το κέντρο πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, έως τους προορισμούς διακοπών στα Ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα“.

Ο κ. Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, σημειώνει: “Η εταιρεία μας εμπλέκεται σε ένα μεγάλο φάσμα συμβουλευτικών έργων, από την ανάπτυξη και τη διαχείριση ξενοδοχείων ως το turnaround management. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την ελληνική αγορά, αναζητώντας την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία στον ξενοδοχειακό τομέα. Πιστεύουμε πως λείπει από την Αθήνα ένα ξενοδοχείο-ναυαρχίδα που θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με ενδιαφέρον, ‘τοπικό’ χρώμα, και σκοπεύουμε να καλύψουμε αυτή την έλλειψη με το Wyndham Grand Athens, που θα ανοίξει την ερχόμενη χρονιά”.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ακινήτου έγινε ύστερα από προσεκτική έρευνα δύο ετών. Η Zeus International θα έχει το management, όλα τα standards θα προέρχονται από την Wyndham, ενώ το design θα ανήκει σε ελληνικές εταιρείες, υπό τις κατευθυντήριες γραμμές της Wyndham. Η επένδυση ανέρχεται σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Σιγανός πρόσθεσε ακόμη ότι το ξενοδοχείο θα διαθέτει πάρα πολλά, καθαρά ελληνικά, στοιχεία, τεράστιους συνεδριακούς χώρους και “ίσως, το πιο καταπληκτικό roof garden της Ελλάδας”. Σημειώνεται ότι η Zeus International δραστηριποιείται ήδη στην ξενοδοχειακή αγορά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κύπρου.

Ο κ. Ruff δήλωσε ακόμη: “Για εμάς, δεν έχει νόημα όταν μπαίνουμε σε μία νέα αγορά να μένουμε στο ένα ξενοδοχείο, αλλά να γίνουμε ηγέτες αυτής της αγοράς. και καλό παράδειγμα για αυτό είναι η γειτονική σας Τουρκία, στην οποία ξεκινήσαμε με 4 ξενοδοχεία Ramada και τώρα έχουμε φτάσει τα 42 (50 συνολικά ξενοδοχεία με brands του Wyndham Hotel Group και με στόχο να φτάσουμε τα 100. Σκοπεύουμε να ‘τοποθετήσουμε’ αρκετά από τα 16 εμπορικά σήματά μας όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΜΕΑ της Wyndham Hotel Group τοποθετήθηκε τέλος και για το ζήτημα της sharing economy και την επίδρασή της στη διεθνή ξενοδoχειακή αγορά: “Αυτό που έχουμε δει παγκοσμιως ότι ότι το φαινόμενο ‘sharing economy’ δεν έχει επηρεάσει τη δική μας δουλειά – ίσα ίσα έχει παρακινήσει ανθρώπους που δεν είχαν σκεφτεί μέχρι πρότινος να ταξιδέψουν, τώρα να το κάνουν, αυξάνοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των διεθνών ταξιδιωτών. Αυτό το γεγονός θα έχει θετικές επιπτώσεις και στην ξενοδοχειακή αγορά”.

Όλα τα ξενοδοχεία Wyndham Grand στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ευρωπαϊκή Ασία και την Αφρική (EMEA), συμμετέχουν στο πρόγραμμα Wydham Rewards, το απλό και επαναστατικό πρόγραμμα πιστότητας της Wyndham Hotel Group, που προσφέρει στα μέλη του γενναιόδωρη δομή πόντων μαζί με ένα σύστημα πάγιας εξαργύρωσης, με δωρεάν διαμονές σε 73 χώρες του κόσμου. Είναι το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα πιστότητας στην αγορά των μεγάλων ξενοδοχείων.

Η Wyndham Hotel Group είναι η μεγαλύτερη, ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων, ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, και ένα από τα τρία business units της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Wyndham Worldwide. Ως κορυφαία εταιρεία στο franchising ξενοδοχειακών brands και, ταυτόχρονα, πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχείων, το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες, με τα παρακάτω brands: Dolce Hotels and Resorts, Wyndham Grand, Wyndham Hotels and Resorts, Wyndham Garden Hotels, TRYP by Wyndham, Wingate by Wyndham, Hawthorn Suites by Wyndham, Microtel Inn & Suites by Wyndham, Ramada, Baymont Inn & Suites, Days Inn, Super 8, Howard Johnson, Travelodge και Knights Inn.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024