Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠαρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Safe Water Sports
Θαλάσσιος τουρισμός

Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Safe Water Sports

Η συγκεκριμένη εφαρμογή στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Την έναρξη της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, επισφράγισαν χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και ο δρ. Π. Πασχαλάκης, πρόεδρος του Safe Water Sports, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports για την ασφάλεια των πολιτών στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Γ. Βερνίκος και ο υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Π. Παρασκευάς.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή μία πολύ “πρωτοποριακή πρωτοβουλία” και συνεχάρη το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας πως αν αξιοποιηθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του βασικού εθνικού μας προϊόντος, που είναι ο τουρισμός μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως μερικά από τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος είναι:

  • Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών μας, που χρησιμοποιούν μια σειρά από υπηρεσίες αναψυχής και διασκέδασης,
  • Η παροχή έγκυρων και επικαιροποιημένων πληροφοριών για τις παραλίες μας,
  • Η δυνατότητα των πολιτών να έχουν μέσα από το κινητό τους πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητά τους στις παρερχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ως ΚΕΔΕ πιστεύουμε πραγματικά ότι πρέπει καταρχήν να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες ιδιωτών, που δεν εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση. Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό”.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η συμβολή των Δήμων θα κινηθεί σε δυο βασικούς άξονες:

  • Συμβολή στον εμπλουτισμό της πλατφόρμας με χρήσιμες πληροφορίες
  • Διάδοση των υπηρεσιών της πλατφόρμας στους δημότες και στους τουρίστες.

Επιπρόσθετα, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν πως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε χρόνο 50000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη, αλλά και ότι ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως, επισήμανε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατομμύρια τουρίστες.

Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, ο κ. Πασχαλάκης έκανε λόγο για ένα “γιγαντιαίο εγχείρημα” στην προσπάθεια καταγραφής των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ και κωδικοποίησης των κανόνων ασφαλείας. Επικαλούμενος τα στατιστικά ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρουν τη χώρα μας σε πολύ κακή θέση στο επίπεδο πρόληψης των ατυχημάτων, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος ασφάλειας αλλά και της δυνατότητας πρόσβασης σε πολύτιμες υπηρεσίες.

“Στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνας μιας χώρας σύγχρονης, οργανωμένης που καινοτομεί και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τη συνεργασία των Δήμων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλάκης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βερνίκος τόνισε πως ο ΣΕΤΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως με την αξιοποίηση της εφαρμογής η Ελλάδα αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού της προϊόντος.

Ο κ. Παρασκευάς χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη και επισήμανε πως η συνεργασία με το Safe Water Sports θα συνεχιστεί, με κοινό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024