Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Στο αμήν' οι τουριστικοί – παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας με το πρόβλημα των σκουπιδιών
Περιβάλλον και τουρισμός

'Στο αμήν' οι τουριστικοί – παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας με το πρόβλημα των σκουπιδιών

Ομόφωνα κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία της Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι τουριστικοί -παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας σε κοινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν ομόφωνα να αποστείλουν επιστολή στον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Εσωτερικών και στην αναπλ. υπουργό Τουρισμού για το θέμα της παρατεταμένης μη αποκομιδής των απορριμμάτων στο σύνολο του νομού, εξαιτίας του πολυήμερου αποκλεισμού της χωματερής Τεμπλονίου.

“Ομόφωνα αποφασίσαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία της Κέρκυρας για το θέμα αυτό. Αναμέναμε από τις πολύωρες διαβουλεύσεις των προηγούμενων ημερών μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας, της Δικαιοσύνης και των κατοίκων να βρεθεί λύση κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατόν”, αναφέρουν οι φορείς σε σχετική τους ανακοίνωση.

“H κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο σύνολο της για αυτό και αναμένουμε από την επίσημη πολιτεία να δώσει λύση.

Οι φορείς δηλώνουμε ότι πρωτίστως επιζητούμε τη λύση, για τους κατοίκους της επιβαρυμένης αλλά και εξαπατημένης περιοχής του Τεμπλονίου και συνολικά της Κέρκυρας.

Εν μέσω όμως της τουριστικής περιόδου ουδείς έχει το δικαίωμα, από οποία θέση ευθύνης κατέχει, να διαπομπεύει την Κέρκυρα και την εικόνα της κατά αυτόν τον τρόπο διεθνώς και να θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της .
Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Κέρκυρας από τη δημοσιοποίηση της επιστολής από χτες βάλλει εναντίον μας.

Αναρωτιόμαστε περιέργως! Ποιοί είστε κύριοι; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να χλευάζετε στο σύνολο της την παραγωγική και οικονομική βάση του τόπου μας; Γιατί σας ενοχλεί η παραδοχή των φορέων ότι στο Τεμπλόνι έχουμε χωματερή, όταν βουλευτής και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης δηλώνει επίσημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι εκεί είναι χωματερή και όχι ΧΥΤΑ;

Όλα τα παραμύθια έχουν και από έναν δράκο, στην παρούσα φάση και στο δικό σας παραμύθι μάλλον ο δράκος σας ψόφησε από την μπόχα των βουνών απορριμμάτων που επιθυμείτε να παραμείνουν στους δρόμους της Κέρκυρας.

Οι φορείς της Κέρκυρας καλούμε, στο πλαίσιο της λογικής και της ευθύνης όλους μας να δώσουμε άμεση λύση χθες για το θέμα, διαφορετικά η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη”.

Την επιστολή προς τους υπουργούς υπογράφουν οι:

  • Ένωση Ξενοδόχων Κερκύρας
  • Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας
  • Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας
  • Επιμελητήριο Κέρκυρας
  • Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
  • Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
  • Μαρίνα Γουβιών ΑΕ
  • Σύνδεσμος Επαγγελματικών Σκαών άνευ Μονίμου Πληρώματος.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024