Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Δύσκολο' το γ' τρίμηνο για την easyJet λόγω απεργιών, πολλαπλών ακυρώσεων και Brexit
Αεροπορικές εταιρείες

'Δύσκολο' το γ' τρίμηνο για την easyJet λόγω απεργιών, πολλαπλών ακυρώσεων και Brexit

Μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της ΕΕ, η εταιρεία περιμένει ότι η πρόσθετη οικονομική και καταναλωτική αβεβαιότητα είναι πιθανή και ως εκ τούτου, αναμένεται ότι τα έσοδα ανά θέση σε σταθερό νόμισμα κατά το β' εξάμηνο θα είναι τώρα κάτω από τουλάχιστον μονοψήφιο ποσοστό, σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2015.

Το λειτουργικό περιβάλλον για όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο υπήρξε εξαιρετικά δύσκολο. Μέχρι σήμερα, η easyJet έχει βιώσει 1.061 ακυρώσεις κατά το γ’ τρίμηνο, που οφείλονται σε ένα σημαντικό αριθμό διαταραχών στις πτήσεις από γεγονότα, όπως οι συνεχείς απεργίες των Γάλλων αεροελεγκτών, προβλήματα με το διάδρομο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο αεροδρόμιο του Gatwick, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι πολλαπλές ακυρώσεις σε όλο το δίκτυο της easyJet. Ως αποτέλεσμα, τον Ιούνιο και μόνο, υπήρξαν πάνω από 700 ακυρώσεις μέχρι σήμερα, λόγω των απεργιών και των κακών καιρικών συνθήκες με πάνω από 300 ακυρώσεις πτήσεων  κατά τις τελευταίες επτά ημέρες. Τον Ιούνιο του 2015 υπήρξαν 487 ακυρώσεις, εκ των οποίων 420 σχετιζόντουσαν με τη φωτιά στο Fiumicino και ως εκ τούτου, σε μεγάλο βαθμό ήταν προγραμματισμένες.

Τα περιστατικά αυτά, σε συνδυασμό με την αεροπορική τραγωδία της Egyptair, οδήγησε σε κάποια μείωση στη ζήτηση των καταναλωτών και είχε αντίκτυπο στο γ’ τρίμηνο στα καθαρά κέρδη (προ φόρων) κατά περίπου 28 εκατ. λίρες στερλίνες, ενώ είχε αρνητικό αντίκτυπο στο τρίτο τρίμηνο και στα έσοδα, ανά θέση, της τάξεως c.1.6ppts. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα ανά θέση σε σταθερό νόμισμα, κατά το γ’ τρίμηνο, θα μειωθούν κατά περίπου 8,6%, σε σύγκριση με τη μείωση c.7% των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ 6μήνου, καθώς οι επιβάτες αναστατώθηκαν, καθώς τους κατανεμήθηκαν θέσεις από την εταιρεία, όταν υπό άλλες συνθήκες θα είχαν πωληθεί κοντά στις αναχωρήσεις των πτήσεων με μία υψηλότερη απόδοση.

Μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της ΕΕ, μπορούμε επίσης να αναμένουμε ότι η πρόσθετη οικονομική και καταναλωτική αβεβαιότητα είναι πιθανή και ως εκ τούτου, αναμένεται ότι τα έσοδα ανά θέση σε σταθερό νόμισμα κατά το β’ εξάμηνο θα είναι τώρα κάτω από τουλάχιστον μονοψήφιο ποσοστό, σε σχέση με το β’ εξάμηνο του 2015. Επιπλέον, οι πρόσφατες κινήσεις στις τιμές των καυσίμων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αναμένεται να προσθέσει περίπου 25 εκατ. λίρες στερλίνες επιπλέον κόστος το χρόνο σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα εξαμήνου. Σε απάντηση, η easyJet συνεχίζει τις προσπάθειές της για να πετύχει οικονομίες στο κόστος των καυσίμων.

Το μοναδικό δίκτυο της easyJet, η ψηφιακή ηγεσία, το πλεονέκτημα κόστους και οικονομικής δύναμης θα διασφαλίσει τη συνέχειαι της στρατηγική της και να συνεχίσει να είναι ένας διαρθρωτικός νικητής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024