Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑ. Ανδρεάδης: 'Καμία ακύρωση μέχρι τώρα από τους Βρετανούς, λόγω Brexit'
ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: 'Καμία ακύρωση μέχρι τώρα από τους Βρετανούς, λόγω Brexit'

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία ακύρωση από το Ην. Βασίλειο, λόγω του Brexit, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενώ τόνισε ότι 'θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς τιμών και προσφορών για να μη χάσουμε τους τουρίστες που κλείνουν την τελευταία στιγμή' -αν και 40% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι 'στο κόκκινο'.

Για τρία προβλήματα σχετικά με τους Βρετανούς τουρίστες μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μιλώντας για τυχόν επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό: “Είναι όσοι έχουν ήδη κάνει τις κρατήσεις τους μέσω TOs ή και απευθείας και εφόσον η στερλίνα υποτιμηθεί πάνω από 10% έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το πρόγραμμά τους ή και να ακυρώσουν τις διακοπές τους -που δεν πιστεύω να συμβεί- και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ακύρωση, όσους (είναι 500.000) κάνουν κράτηση ‘της τελευταίας στιγμής’, που περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και πως θα είναι η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας και είναι και το θέμα της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, εξαιτίας της οποίας όλοι αυτοί που σκέφτονται να κλείσουν για Ελλάδα θα καθυστερήσουν την απόφασή τους. Όσους δεν έχουν κλείσει ακόμη θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην τους χάσουμε και να μειώσουμε τις τιμές, αν και η υπερφορολόγηση έχει καταστήσει αδύνατον για πολλές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσφορές και εκπτώσεις”.

“Θεωρήσαμε όλοι ότι θα έχουμε πιο σοβαρές επιπτώσεις από το προσφυγικό, αλλά υποτιμήσαμε τα πράγματα και πιστέψαμε ότι δε θα συμβεί (σ.σ το Brexit). Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μη χάσουμε τα 2,5 εκατ. Βρετανών τουριστών, που ήρθαν πέρυσι στη χώρα μας και άφησαν 2 δισ. ευρώ”
, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ακόμη ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει μείωση 3% στα έσοδα και 5% στις αφίξεις, κυρίως λόγω της μείωσης στον οδικό τουρισμό κατά 10%, ενώ ο αεροπορικός είχε μια μικρή αύξηση. “Και να έχουμε μείωση τελικά, θα είναι ποσοστό οριακό. Εξάλλου, από περιοχή σε περιοχή έχουμε διαφορές. Για παράδειγμα, η Κρήτη και τα Ιόνια πάνε καλά, ενώ τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα”.

Τέλος, απαισιόδοξος εμφανίστηκε για τον ελληνικό εσωτερικό τουρισμό, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, “από τα 3 δισ. ευρώ τζίρο πού έκαναν το 2008 οι Έλληνες τουρίστες φτάσαμε σήμερα στο 1,2 δισ. σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και κατεβαίνουμε κι άλλο”.

SETE Intelligence: Εντυπωσιακή η παράλληλη σχέση της ισοτιμίας στερλίνας – ευρώ με αφίξεις και έσοδα από τη Βρετανία

Παράλληλη σχέση ισοτιμίας στερλίνας – ευρώ με την μέση κατά κεφαλή δαπάνη των Άγγλων τουριστών στη χώρα μας

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024