Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI προειδοποιεί ότι το Brexit θα πλήξει τα κέρδη των τουριστικών κολοσσών
TOs

Η TUI προειδοποιεί ότι το Brexit θα πλήξει τα κέρδη των τουριστικών κολοσσών

Ο οικονομικός διευθυντής της TUI, Horst Baier ανέφερε ότι μια παρατεταμένη αποδυνάμωση της στερλίνας θα έπληττε την αγοραστική δύναμη, κάνοντας τις διακοπές στο εξωτερικό πιο ακριβές, αλλά διατήρησε τις αμφιβολίες του εάν αυτό θα έκαμπτε τη διάθεση των Βρετανών τουριστών για τα ταξίδια.

Ο κολοσσός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας TUI αναμένει ότι η απόφαση του Ην. Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει κάμψη στα κέρδη, λόγω της πτώσης της στερλίνας. Ωστόσο, ο T.O. δεν περιμένει να δει κάποια μεγάλη αλλαγή στις ταξιδιωτικές συνήθειες.
 
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Horst Baier δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα “Boersen Zeitung” ότι η TUI έχει αντισταθμίσει τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της τιμής του πετρελαίου για το οικονομικό έτος 2016-17. Σημειώνεται ότι η TUI πραγματοποιεί περίπου το 1/3 του κύκλου εργασιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Δεν υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι που να σχετίζονται με τα αποτελέσματα της απόφασης του Brexit για το τρέχον οικονομικό έτος. Ωστόσο, λόγω της επίδρασης της αλλαγής από στερλίνες σε ευρώ, θα δείτε μια επίδραση στο ισοζύγιο κερδών – ζημιών“, είπε.
 
Ο Baier ανέφερε ακόμη ότι μια παρατεταμένη αποδυνάμωση της στερλίνας θα έπληττε την αγοραστική δύναμη, κάνοντας τις διακοπές στο εξωτερικό πιο ακριβές, αλλά διατήρησε τις αμφιβολίες του εάν αυτό το γεγονός θα έκαμπτε την αγάπη των Βρετανών τουριστών για τα ταξίδια.
 
Ακόμη και αν η Βρετανία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς, είμαστε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς. Και οι προοπτικές ανάπτυξης για τον παγκόσμιο τουρισμό είναι πολύ θετικές. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κρατήσουμε τον αντίκτυπο σε χαμηλό επίπεδο“, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.
 
Η TUI ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις του Μαΐου για το καλοκαίρι του 2016 ήταν αυξημένες κατά 1% σε σχέση με πέρυσι και η ζήτηση για διακοπές ήταν ισχυρή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προειδοποιήσεις των αεροπορικών εταιρειών ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο έπληξαν τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.
 
Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν επίσης ότι μία ψήφος υπέρ του Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πτώση της ζήτησης τόσο για τα ταξίδια αναψυχής όσο και για τα επαγγελματικά ταξίδια, αν και αναλυτές λένε ότι πτώση της στερλίνας θα μπορούσε να κάνει τα ταξίδια αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο πιο ελκυστικά.
 
Ο Baier επανέλαβε ότι το Brexit δε θα θίξει τη χρηματοικονομική παρουσία της TUI στο City του Λονδίνου, η οποία δημιουργήθηκε το 2014 από τη συγχώνευση της TUI Travel και της γερμανικής TUI AG. “Το Λονδίνο θα παραμείνει και μελλοντικά ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο“, κατέληξε.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024