Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤους 42 έφτασαν οι νεκροί από επίθεση στο αεροδρόμιο Istanbul Ataturk
Τρομοκρατία

Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από επίθεση στο αεροδρόμιο Istanbul Ataturk

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν άλλους δύο βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια τον θάνατο 42 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η επίθεση έγινε στις 21.22 χθες το βράδυ και αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yildirim δήλωσε ότι “οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτό, που βρίσκεται έναν όρο πιο κάτω.

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το πρόγραμμα των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών έχει επανέλθει στο αεροδρόμιο, αλλά σύμφωνα με τους πίνακες ανακοινώσεων περίπου το 1/3 αυτών έχει ακυρωθεί, ενώ υπάρχουν και πολλές καθυστερήσεις.

Οι πτήσεις της Aegean προς/από Κωνσταντινούπολη
Μετά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, η Aegean θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω προγραμματισμένες πτήσεις της που λόγω προηγούμενης ενημέρωσης από το αεροδρόμιο είχε εξαγγείλει την ακύρωσή τους.

Ημέρα

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα

29 Ιουνίου

A3 992

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

13:50-15:15

29 Ιουνίου

A3993

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

16:00-17:25

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean ακύρωσε την πρωινή πτήση προς/από Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι οι αλλαγές εισιτηρίων πραγματοποιούνται χωρίς τέλη και οι ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή χρημάτων, για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς  Κωνσταντινούπολη που έχουν εκδοθεί έως και 28 Ιουνίου 2016 και με αρχική ημερομηνία ταξιδίου έως 6 Ιουνίου 2016 και με νέα ημερομηνία πτήσης έως 31 Ιουλίου 2016.

Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000. Η Aegean θα ενημερώνει τους επιβάτες της με νεότερες πληροφορίες μέσω του www.aegeanair.com.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024