Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαταδίκη των επιθέσεων στο αεροδρόμιο Ataturk από τον ΠΟΤ και την ΙΑΤΑ
Τρομοκρατία

Καταδίκη των επιθέσεων στο αεροδρόμιο Ataturk από τον ΠΟΤ και την ΙΑΤΑ

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai κάλεσε τη διεθνή τουριστική κοινότητα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και ανέφερε ότι σε καιρούς, όπως τώρα 'θα πρέπει να συνεργαζόμαστε και όχι να απομονώνουμε τους πληγέντες προορισμούς'.

Εκ μέρους της διεθνούς τουριστικής κοινότητας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) καταδικάζει έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ataturk και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και προς τον τουρκικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

“Εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής κοινότητας, ο UNWTO εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai. “Σήμερα μας έγινε μια οδυνηρή υπενθύμηση ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια απειλή που απαιτεί σταθερή και συντονισμένη απάντηση από όλες τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Rifai υπενθύμισε ότι η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τον τουριστικό τομέα και ότι αυτός έχει γίνει στόχος, ως πυλώνας της οικονομίας και το μέσο διασφάλισης των προς το ζην σε πολλές χώρες. Κάλεσε ακόμη τη διεθνή τουριστική κοινότητα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και ανέφερε ότι σε τέτοιες ώρες, όπως τώρα “θα πρέπει να συνεργαζόμαστε και όχι να απομονώνουμε τους πληγέντες προορισμούς”.

“Η Τουρκία είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός και είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα παραμείνει. Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε την Τουρκία”, πρόσθεσε.

IATA: Η τρομοκρατία ποτέ δε θα πετύχει να αναστρέψει την παγκόσμια συνδεσιμότητα του κόσμου

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) εξέφρασε την οργή της για τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο Ataturk. “Για άλλη μια φορά, αθώοι ταξιδιώτες δέχθηκαν επίθεση μέσω μιας άνανδρης και δολοφονικής πράξης. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους”, δήλωσε ο Tony Tyler, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ και.

“Οι αερομεταφορές φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και διευκολύνουν τόσο την κοινωνική όσο και την οικονομική ανάπτυξη. Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ιστορικό ρόλο στη σύνδεση Ανατολής και Δύσης. Η επίθεση χθες το βράδυ ήταν ευρεία επίθεση στην ανθρωπότητα. Αλλά η τρομοκρατία ποτέ δε θα πετύχει να αναστρέψει την παγκόσμια συνδεσιμότητα του κόσμου. Η επιθυμία του ανθρώπινου πνεύματος να εξερευνήσει και να εμπορευθεί θα θριαμβεύει πάντα πάνω από την καχυποψία και το φόβο. Το ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λειτουργεί σήμερα είναι μια απόδειξη της αντοχής και της αποφασιστικότητας του τουρκικού λαού και του κλάδου των αερομεταφορών. Είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη, σίγουροι ότι θα βγούμε ισχυρότεροι και πιο ενωμένοι στην απόφασή μας να διατηρήσουμε τη συνδεσιμότητα του πλανήτη”, δήλωσε ο Tyler.

“Η ασφάλεια και η ασφάλεια των επιβατών είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η τραγωδία αυτή στην Κωνσταντινούπολη και εκείνη στις Βρυξέλλες νωρίτερα μέσα στο 2016 δείχνουν ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πρόκληση για τις κυβερνήσεις να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς εντός των χώρων αφίξεων/αναχωρήσεων των αεροδρομίων. Η  γρηγορότερη μετακίνηση των ανθρώπων αεροπορικώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση του κινδύνου. Η αεροπορική βιομηχανία έχει έτοιμη μια σειρά πρωτοβουλιών για την επίτευξη του στόχου αυτού και εργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις και τα αεροδρόμια για την εφαρμογή τους”, κατέληξε ο Tyler.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024