Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk 'βλέπουν' οι Αμερικανοί
Τρομοκρατία

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk 'βλέπουν' οι Αμερικανοί

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία. Ημέρα Εθνικού Πένθους χθες για την Τουρκία.

O επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) John Owen Brennan δήλωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ φέρει τη σφραγίδα της “αχρειότητας” του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμη επισήμανε ότι η απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στους 42 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με το CNN Turk. Νωρίτερα ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για 41 νεκρούς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

“Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim.

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι, όπως κατήγγειλε Τούρκος δημοσιογράφος, οι τουρκικές υπηρεσίες είχαν αποστείλει στις αρχές Ιουνίου -πριν από περίπου 20 ημέρες– επιστολή σχετικά με τους στόχους πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων με τον τουρκικό διεθνή αερολιμένα να περιλαμβάνεται στη λίστα.

Δεκατρία από τα θύματα των αιματηρών επιθέσεων ήταν ξένοι μεταξύ των οποίων πέντε υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, ένας Τυνήσιος, ένας Ουζμπέκος, δύο Ιρακινοί, ένας Ιορδανός, ένας Ουκρανός, ένας Ιρανός και ένας Τουρκμένος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024