Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να πετάξουν ξανά προς Sharm el Sheikh
Αερομεταφορές

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να πετάξουν ξανά προς Sharm el Sheikh

Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να ξαναρχίσουν τις πτήσεις τους προς το δημοφιλές θέρετρο της Αιγύπτου, καθώς φαίνεται ότι έχουν βελτιωθεί κατά πολύ τα επίπεδα ασφαλείας στα αιγυπτιακά αεροδρόμια.

Ο πάλαι ποτέ τρομερά δημοφιλής τουριστικός προορισμός απόδρασης Sharm el Sheikh έχει δεχθεί ένα τεράστιο χτύπημα τους τελευταίους μήνες, αλλά φαίνεται πως όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στα αιγυπτιακά αεροδρόμια είναι περισσότερα από ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών έχει επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων από πλευράς της βρετανικής κυβέρνησης από τα τέλη του 2015, μετά το χτύπημα του ρωσικού αεροσκάφους τον Οκτώβριο του περασμένο έτους.

Το ISIS ανέφερε ότι το Airbus της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Metroject συνετρίβη μετά την έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού, που ισχυρίζεται ότι είχε τοποθετηθεί εντός του αεροσκάφους. Στην επακόλουθη συντριβή σκοτώθηκαν και οι 224 επιβάτες και το πλήρωμα, και ως εκ τούτου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες οι πτήσεις προς το Sharm el Sheikh αναστέλλονται.

Ενεργώντας προς το καλό του δημοσίου συμφέροντος, η δράση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης άφησε πάνω από 16.000 Βρετανούς εγκλωβισμένους στο Sharm el Sheikh, οι οποίοι εν τέλει επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από μια σειρά διασωστικών πτήσεων.

Όλες οι περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με την επανάληψη των δρομολογίων των πτήσεων στην περιοχή έγιναν από τη βρετανική κυβέρνηση, σε συνεργασία με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Ωστόσο, με δεδομένη τον υψηλό βαθμό στον οποίο έχει ανέλθει η ασφάλεια λόγω της σοβαρότητας εκείνου του περιστατικού, φαίνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τώρα τη δυνατότητα να προετοιμάσουν ξανά τα εξαιρετικά δημοφιλή δρομολόγια των πτήσεων τους για μια ακόμη φορά.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι, ενώ κανένα μέρος του πλανήτη δεν είναι 100% ασφαλές, έχουν τεθεί πολλά διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας σε διάφορες περιοχές, αναλόγως του αριθμού των τουριστών που πρόκειται να τις επισκεφθούν. Για παράδειγμα, έχουν παρατηρηθεί σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή του Sharm el Sheikh, όσον αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των αερολιμένων, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα επίπεδα ασφαλείας σε όλα τα αιγυπτιακά αεροδρόμια, από το Luxor προς το Sharm El-Sheikh, και από Κάιρο προς Marsa Alam, έχουν βελτιωθεί κατά 80% σε σχέση με τον χρόνο που έγινε το συμβάν.

Πάντως, η British Airways έχει εγκαταλήψει “επ’αόριστον” τον δημοφιλή προορισμό. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει: “Η ασφάλεια των πελατών μας θα είναι πάντοτε η κορυφαία προτεραιότητά μας και έχουμε αναστείλει τις πτήσεις μας από το Gatwick προς το Sharm el-Sheikh επ’αόριστον”. Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε ότι ο low-cost αερομεταφορέας “παραμένει προσηλωμένος στη επανέναρξη των πτητικών υπηρεσιών προς το Sharm”, αλά πρόσθεσε ότι αυτό δε θα συμβεί έως ότου αλλάξουν οι οδηγίες εντολές της βρετανικής κυβέρνησης. Το ίδιο υποστηρίζουν σε ανάλογες ανακοινώσεις τους τόσο η Monarch, όσο και η Thomson Airways.

Τέλος, ο Σύνδεσμος των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η απόφαση για τη χρήση ή όχι του αεροδρομίου του Sharm el Sheikh από τις ωρετανικές αεροπορικές εταιρείες δε λαμβάνεται από τις εταιρείες, αλλά από τις βρετανικές αρχές και ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν μόνον όταν αυτές είναι ικανοποιημένες με τα επίπεδα ασφαλείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024