Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο ΕΒΕ Πάφου ζητά επίσπευση μέτρων για βελτίωση του ΒΔ παραλιακού μετώπου
Κύπρος

Το ΕΒΕ Πάφου ζητά επίσπευση μέτρων για βελτίωση του ΒΔ παραλιακού μετώπου

Σύμφωνα με την τελική μελέτη, στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δύο παράλληλων κυματοθραυστών, από φυσικούς ογκόλιθους, μήκους 100 μέτρων και ένας κάθετος πρόβολος, μήκους 60 μέτρων περίπου.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου ζητά από τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την επίσπευση της κατασκευής των βελτιωτικών έργων στο βορειοδυτικό παραλιακό μέτωπο (στην περιοχή του ξενοδοχείου Venus), ώστε το έργο να  ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την τελική μελέτη, στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δύο παράλληλων κυματοθραυστών, από φυσικούς ογκόλιθους, μήκους 100 μέτρων και ένας κάθετος πρόβολος, μήκους 60 μέτρων περίπου.

Αφού το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει ολοκληρώσει τη λεπτομερή μελέτη της περιοχής και οι σχετικές εκθέσεις και τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και εξεταστεί από την Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία και πρέπει να υποβάλει τη γνωμάτευση της εντός των επόμενων ημερών, οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν το συντομότερο.

Με την έκδοση της γνωμάτευσης της Περιβαλλοντικής Αρχής, το Τμήμα Δημοσίων Έργων πρέπει να προχωρήσει άμεσα με τη διαδικασία προκήρυξης του έργου, με στόχο να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να διαφυλαχθεί το συντομότερο δυνατό η ασφάλεια των λουομένων της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) ζητά αναβάθμιση των υπηρεσιών των ναυαγοσωστών στις παραλίες της Κύπρου με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων ή και θανάτων. “Ο ΣΤΕΚ επανειλημμένα έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες, κρατικές και τοπικές, αρχές ζητώντας όπως η θητεία των ναυαγοσωστών στις παραλίες επεκταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξηθεί και το ωράριο της παραμονής των ναυαγοσωστών στις παραλίες από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού, ο ΣΤΕΚ προτείνει την παραμονή ναυαγοσωστών σε κάποιες παραλίες και κατά τους χειμερινούς μήνες, μετά από συντονισμό με τις τοπικές αρχές, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια και την προστασία των λουομένων, Κύπριων και ξένων τουριστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024