Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο Navarino Challenge επιστρέφει με ανανεωμένες διαδρομές
Αθλητικός τουρισμός

Το Navarino Challenge επιστρέφει με ανανεωμένες διαδρομές

Το Navarino Challenge καινοτομεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή της τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη.

Το Navarino Challenge επιστρέφει με ανανεωμένες διαδρομές. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, οι δρομείς, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino θα τρέξουν, χωρίς ανταγωνισμό, παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια. Σύμφωνα με την Ομηρική παράδοση, ο γιος του Οδυσσέα έφτασε με πλοίο στην παραλία και στη συνοδεία του είχε την θεά Αθηνά μεταμφιεσμένη σε Μέντορα. Στο δρόμο τους θα ανακαλύψουν την μυθική Βοϊδοκοιλιά, τη διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας -μοναδικού σχήματος που σκιαγραφεί το ελληνικό γράμμα Ω- και μια από τις ωραιότερες σε όλο τον κόσμο!

Οι φετινές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ.) και των 10 χλμ., θα ξεκινήσουν στις 08:15 το πρωί ενώ αυτή των 5χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) θα ξεκινήσει στις 08:30. Αντίστοιχα, η παιδική διαδρομή του 1 χλμ., θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί. Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα είναι κοινός. Τις διαδρομές έχει φέτος σχεδιάσει και επιμεληθεί ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

Το Navarino Challenge καινοτομεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή της τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Πρόκειται για μια δράση παιδαγωγικού περιεχομένου που αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, και έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου). Στην Ελλάδα εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η δράση του Kids’ Athletics που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα του μήκους άνευ φοράς, το αγώνισμα του παγκοσμίου φήμης θρύλου και Ολυμπιονίκη, γεννημένου στην Πύλο Μεσσηνίας, Κωστή Τσικλητήρα, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία της Πύλου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino. Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε σχετικά με την φετινή του συμμετοχή: “Μικροί μας φίλοι, σας προσκαλώ όλους και όλες στο πρόγραμμα Kids’ Athletics του Navarino Challenge για να γνωρίσουμε μαζί τα αγωνίσματα του στίβου. Μέσα από ένα πρόγραμμα 1 ώρας περίπου, θα κάνουμε άλματα, ρίψεις, σπριντ και σκυτάλη! Πάνω από όλα όμως θα περάσουμε καλά και θα διασκεδάσουμε. Δηλώστε συμμετοχή τώρα και σας περιμένουμε για ένα υπέροχο τριήμερο αθλητισμού”.

Για πρώτη φορά σε αθλητική διοργάνωση τουρισμού, η Qatar Airways δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Navarino Challenge, να κλείσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια από το εξωτερικό, με έκπτωση έως και 25%, συμπληρώνοντας τα πακέτα διαμονής που έχουν δημιουργηθεί.

Οι νέες πτήσεις του επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης από Λος Άντζελες, Βοστώνη, Ατλάντα στις ΗΠΑ και οι απευθείας πτήσεις του από Σύδνεϋ και Αδελαΐδα στην Αυστραλία, με έναν από τους πιο νέους στόλους αεροπλάνων στο κόσμο, την πολυτέλεια και φυσικά την άνεση της Qatar Airways, σε συνάρτηση με την σημαντική αυτή έκπτωση στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, θα αποτελέσουν ένα επιπλέον κίνητρο για την άφιξη επισκεπτών από αυτές τις χώρες αλλά και όπου φτάνει το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας. Η προσφορά ισχύει για πτήσεις που έχουν ως προορισμό τους το αεροδρόμιο της Αθήνας για την περίοδο από τις 30 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα προς το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Navarino Challenge πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2016, με περισσότερες από 18 δραστηριότητες.

Το Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί και φέτος υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024