Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Ρώσοι τουρίστες δεν ανησυχούν για την ασφάλεια στα τουρκικά θέρετρα – και επιστρέφουν
Τάσεις

Οι Ρώσοι τουρίστες δεν ανησυχούν για την ασφάλεια στα τουρκικά θέρετρα – και επιστρέφουν

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rostourism) συμβουλεύει πάντως τους τουρίστες να λαμβάνουν υπόψιν τους το υψηλό απειλής κατά τουριστών στην Τουρκία προτού κάνουν σχέδια για τα ταξίδια τους.

Η Τουρκία δεν έχει παράσχει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι οι διακοπές στην χώρα είναι ασφαλείς, αλλά οι Ρώσοι δεν φοβούνται κάτι τέτοιο, δήλσςε την περασμένη Δευτέρα η Maya Lomidze, διευθύνουσα σύμβουλος του Ρωσικού Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR).

“Η κατάσταση της ασφάλειας στην Τουρκία αφήνει ερωτηματικά”, είπε. “Μέχρι τώρα δεν έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις ασφάλειας. Ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερος φόβος στην πλευρά της τουριστικής αγοράς παρά από την πλευρά των καταναλωτών”.

Η Lomidze σημείωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες δεν ανησυχούν για την κατάσταση της ασφάλειας στα τουρκικά θέρετρα και ότι οι τουριστικοί πράκτορες ευελπιστούν ότι η τουρκική πλευρά θα παράσχει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rostourism) συμβουλεύει πάντως τους τουρίστες να λαμβάνουν υπόψιν τους το υψηλό απειλής κατά τουριστών στην Τουρκία προτού κάνουν σχέδια για τα ταξίδια τους.

Από την τουρκική πλευρά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που κάνουν διακοπές στην Τουρκία έχει αρχίσει να αυξάνεται και πάλι. “Επιστρέφουμε στις σχέσεις που είχαμε πριν με τη Ρωσία. Όσον αφορά στην τουριστική βιομηχανία, η οποία απειλήθηκε από τη σοβαρή κρίση, μετά και την άρση κάποιων περιορισμών από την Ρωσία, οι Ρώσοι τουρίστες έχουν αρχίσει να φτάνουν και παλι στην Τουρκία, και η ροή τους θα αυξηθεί”, δήλωσε ο Binali Yildirim σε συνεδρίαση της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024