Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Όμιλος TUI εκδίδει έκθεση προόδου σχετικά με τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης
TOs

Ο Όμιλος TUI εκδίδει έκθεση προόδου σχετικά με τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης

Οι τουριστικοί στόχοι του Ομίλου για την περίοδο έως το έτος 2020 προβλέπουν την επιπλέον μείωση των ειδικών εκπομπών CO2 κατά 10% από τα αεροσκάφη, τα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία του. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος "TUI Care Foundation", στόχος του Ομίλου είναι να προσφέρει 10 εκατ. αειφόρα πακέτα διακοπών ανά έτος, καθώς και να ενοποιήσει και να επεκτείνει τις δράσεις του.

Ο Όμιλος TUI, ο ηγετικός τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, εξέδωσε Έκθεση Αειφόρου Ανάπτυξης για το ολοκληρωμένο οικονομικό έτος. Η έκθεση παρουσιάζει την επισκόπηση των δραστηριοτήτων και της προόδου του ομίλου σχετικά με το πρώτο έτος της στρατηγικής “Καλύτερες Διακοπές, Καλύτερος Κόσμος 2015-2020“.
 
Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξή της, η TUI δεν εξετάζει μόνο την οικονομική, κοινωνική και οικολογική επίπτωση των δικών της επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά δεσμεύεται επιπλέον για μια πρωτοποριακή και πιο βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
 
Ο κ. Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, αναφέρει, “Ως ηγετική τουριστική επιχείρηση παγκοσμίως, η TUI αναγνωρίζει ότι ο τουριστικός τομέας έχει μεγάλη ευθύνη για την αειφόρο ανάπτυξη και πως ο όμιλος θα συμμετάσχει ενεργά με πολλούς τρόπους αποσκοπώντας στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Βλέπουμε την οικονομική και κοινωνική δυναμική του τουρισμού προς όφελος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για εμάς, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η φιλόδοξη στρατηγική βιωσιμότητας που υπηρετεί ο όμιλος, “Καλύτερες Διακοπές, Καλύτερος Κόσμος 2015-2020”, δείχνει το βάθος της ενεργής συμμετοχής μας. Με ορίζοντα το 2020, η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού μας και καθοδηγεί τις ενέργειές μας. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί κατά το πρώτο έτος της στρατηγικής μας είναι ενθαρρυντική. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 
Οι τουριστικοί στόχοι του ομίλου για την περίοδο έως το έτος 2020 προβλέπουν την επιπλέον μείωση των ειδικών εκπομπών CO2 κατά 10% από τα αεροσκάφη, τα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία του. Με την υποστήριξη του ιδρύματος “TUI Care Foundation“, στόχος του ομίλου είναι να προσφέρει 10 εκατ. αειφόρα πακέτα διακοπών ανά έτος, καθώς και να ενοποιήσει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Μέχρι το 2020, ο όμιλος θα επενδύσει 10 εκατ. ευρώ ετησίως για την υποστήριξη κοινωφελών δράσεων.
 
Από τη δημοσίευση της στρατηγικής μας για την αειφόρο ανάπτυξη πριν από ένα χρόνο, έχουμε εργαστεί σκληρά για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για το 2020. Καταφέραμε να βελτιώσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα και έχουμε εφαρμόσει αμέτρητες πρωτοβουλίες για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος“, δήλωσε ο κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI. “Ένα ακόμη ορόσημο ήταν η έναρξη του Ιδρύματος “TUI Care Foundation”. Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας των χωρών και των κοινωνιών. Μέσω του ιδρύματος θα δημιουργήσουμε έργα που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Έμφαση θα δοθεί σε χώρες οι οποίες χρειάζονται περισσότερο την αρωγή μας καθώς και όπου μπορούμε να εμπλέξουμε τους συναδέλφους και τους έμπειρους τοπικούς εταίρους μας. Ένα βασικό σημείο εστίασης θα είναι να δημιουργηθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους νέους μέσω της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Ωστόσο, επενδύοντας σε καινοτόμα σχέδια, το ίδρυμα «TUI Care Foundation» θα επεκτείνει τις προσπάθειές του με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
 
Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης για το 2015 είναι:
– Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αεροπορικών εταιρειών της TUI ανήλθαν σε 66,0 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και ανά επιβάτη (g CO2 / pkm) – κάτω από 2,3% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Ο όμιλος συνεπώς κατέχει τις πιο “climate efficient” αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.
– Κατά τον Δείκτη Atmosfair Airline, η γερμανική αεροπορική εταιρεία TUIfly αναγνωρίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως “η πιο climate efficient αεροπορική εταιρεία“. Επίσης, η Thomson Airways κατέλαβε τη δεύτερη θέση ως η πιο climate efficient αεροπορική εταιρεία στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.
– Μεταξύ 2012 και 2015, η βελτίωση της διαχείρισης της ενέργειας, των φυσικών πόρων και των καυσίμων σε όλo τον όμιλο απέφερε συνολική εξοικονόμιση 63 εκατ. ευρώ.*
– Ο Όμιλος TUI φιλοξένησε πάνω από 5,6 εκατομμύρια πελάτες σε ξενοδοχεία με πιστοποιήσεις βιωσιμότητας.
– Το 68% των ξενοδοχειακών εμπορικών σημάτων της TUI είχε ήταν πιστοποιημένο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).
– Τα νέα κρουαζιερόπλοια που παρουσίασε η TUI Cruises είναι έως και 30% μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης από άλλα συγκρίσιμα πλοία.
– Το ίδρυμα “TUI Care Foundation” ενώνει τις δραστηριότητες του ομίλου με στόχο την προώθηση έργων κοινωνικής προσφοράς. Τα έργα αυτά συμπεριλαμβάνουν μια παραδοσιακή αμπελουργική επιχείρηση στο Lanzarote καθώς και ένα έργο για την προστασία των ελεφάντων στην Τανζανία.
– Η TUI, οι εργαζόμενοί της και οι πελάτες της προσέφεραν δωρεές ύψους 5,4 εκατ. ευρώ επενδύοντας στην ενίσχυση θετικών επιπτώσεων του τουρισμού.
– Ο Όμιλος TUI στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο πέτυχε 100% (τέλειο αποτέλεσμα) στην κατάταξη CDP’s CO2 για το 2015.
– Περισσότεροι από 500.000 πελάτες απολαμβάνουν τις TUI Collection εκδρομές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με στόχο την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των προορισμών της.
 
Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services, δήλωσε: “Κάθε μία από τις καινοτόμες και αποκλειστικές “TUI Collection” εκδρομές πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας, δείχνοντας ότι δημιουργούμε όφελος στις τοπικές κοινωνίες και συνδράμουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, προσφέρουμε περίπου 80 αειφόρες εκδρομές τις οποίες έχουμε επεκτείνει σε όλη την χώρα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση της αειφόρου διαχείρισης του τουρισμού σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς“.
 
Ειδικότερα στην Ελλάδα
– το γραφείο της TUI στην Κρήτη ήταν η πρώτη ελληνική επιχείρηση που κατέλαβε την πιστοποίηση Travelife που απευθύνεται σε tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Το σύστημα αυτό, μέσα από τη συμμόρφωση με τα σχετικά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης, βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται και να βελτιώνουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
– η TUI Destination Services Ελλάδας και το Robinson Club Δαίδαλος στην Κω είναι εταίροι του Διεθνούς Προγράμματος Dual Mentoring (MENDI), η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας μαθητεία στον τομέα της εστίασης και του ξενοδοχειακού τομέα. Από το 2013, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 200 θέσεις κατάρτισης σε περίπου 50 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. 
 
 
* ένας κατά προσέγγιση, αριθμός αποταμιεύσεων παρακολουθώντας τα έτη μεταξύ 2012 και 2015 στο ακαθάριστο των προτέρων επενδύσεων. Μέρος προηγούμενης εντοπισμένης εξοικονόμησης κόστους.

Όμιλος TUI – Έκθεση Προόδου Σχετικά Με Τη Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης by Tatiana on Scribd

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024