Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςOn the Beach: Η Ισπανία ο καλύτερος προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς
Προορισμοί

On the Beach: Η Ισπανία ο καλύτερος προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς

Η Ιταλία βγήκε πρώτη σε ό,τι αφορά στο φαγητό και η Ελλάδα δεύτερη για τις παραλίες της (με ποσοστό 14%). Ακόμη, Ισπανία και η Ελλάδα μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην κατηγορία 'πιο φιλικοί ντόπιοι', κερδίζοντας αμφότερες ποσοστό 12% των ψήφων.

Η Ισπανία και τα νησιά της εμφανίζονται ως ο καλύτερος προορισμός για διακοπές στον κόσμο σε έρευνα που διεξήχθη από τον εξειδικευμένο στις παραθαλάσσιες διακοπές OTA, On the Beach.

Η έρευνα σε 1.000 Βρετανούς λάτρεις των διακοπών σε παραθαλάσσια μέρη έδειξε ότι η Ισπανία είναι νούμερο ένα στην κατηγορία “καλύτεροι προορισμοί συνολικά”, κερδίζοντας το 19% των ψήφων. Η Ιταλία δεν απείχε πολύ, με ποσοστό 15%.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι η Γαλλία, η χώρα υποδοχής του Euro 2016, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών υποδεχόμενη τους περισσότερους τουρίστες στις ακτές της κάθε χρόνο, κατετάγη μόλις στην τρίτη θέση της έρευνας, με ποσοστό 9%.

Η Ισπανία και η Ελλάδα μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην κατηγορία “πιο φιλικοί ντόπιοι”, κερδίζοντας αμφότεροι ποσοστό 12% των ψήφων, ακολουθούμενες από την Μάλτα με 10%. Η Πορτογαλία ήρθε τρίτη με ποσοστό 8% στην ίδια κατηγορία.

Η Ισπανία βασιλεύει για ακόμη μια φορά στην κατηγορία “καλύτερη νυχτερινή ζωή”, με έναν στους τέσσερις παραθεριστές να ονομάζει της Ισπανία τον καλύτερο προορισμό για νυχτερινή έξοδο στην πόλη. Η Ελλάδα ήταν και σε αυτήν την κατηγορία στην δεύτερη θέση με ποσοστό 8% των ψήφων, ακολουθούμενη από την Γαλλία με 7%.

Η έρευνα έδειξε ότι η Ισπανία ήταν πρώτη και στην κατηγορία για τις “καλύτερες παραλίες” με ποσοστό σχεδόν 1/4 των ερωτηθέντων να ψηφίζει την Ισπανία (23%), και την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη στην σχετική λίστα με ποσοστό 14%. Η πορτογαλική περιοχή της Algarve, στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 80 παραλίες εγκεκριμένες με την Μπλε Σημαία κατετάγη στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%.

Η μόνη κατηγορία στην οποία η Ισπανία έχασε την πρωτοκαθεδρία της ήταν στο “καλύτερο φαγητό” την οποία κέρδισε η Ιταλία με ποσοστό 25% των ψήφων. Η ευρέως γνωστή για τις παέγιες της Ισπανία ήρθε δεύτερη στην λίστα με 12% και ακολούθησε η Γαλλία με 11%.

Ο Alistair Daly, υπεύθυνος μάρκετινγκ της On the Beach σχολίασε: “Η Ισπανία είναι πραγματικά η μεγάλη νικήτρια της έρευνας, κερδίζοντας την πρώτη θέση σε όλες της κατηγορίες εκτός από μια. Η Ισπανία πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους παραθεριστές από ποτέ άλλοτε αυτόν τον χρόνο, αλλά για όσους ψάχνουν να βιώσουν κάτι διαφορετικό, η Ελλάδα και η περιοχή της Algarve αποτελούν μερικά από τα καλύτερα θέρετρα στην Ευρώπη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024