Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ επίθεση στην Νίκαια δε θα επηρεάσει την τουριστική της βιομηχανία
Τάσεις

Η επίθεση στην Νίκαια δε θα επηρεάσει την τουριστική της βιομηχανία

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, υπάρχει μια 'νηνεμία' για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως μια εβδομάδα ή δύο, ωστόσο η ζήτηση φαίνεται να επανέρχεται σύντομα.

Η φρικτή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, στην οποία έχασαν την ζωή τους 84 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες περισσότεροι, είναι πιθανό να επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία της περιοχής για μικρό χρονικό διάστημα. Οι εμπειρογνώμονες της τουριστικής βιομηχανίας ανέλυσαν πως η βραχυπρόθεσμη τουριστική επιβράδυνση μετά την τρομακτική τραγωδία, δεν μπορεί να δημιουργήσει με κανέναν τρόπο σοβαρό αντίκτυπο στη ζήτηση της περιοχής.

Οι αεροπορικοί αναλυτές της S&P Global Market Intelligence ανέφεραν ότι μετά την επίθεση πιστεύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν τις ζωές τους, να κάνουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους και να ανακαλύψουν τον κόσμο.

Αυτές οι οποίες επηρεάστηκαν άμεσα μετά την τρομοκρατική επίθεση ήταν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών, όπως των United Continental Holdings Inc., Cruise Company Carnival Corp. και Priceline Group Inc.

Αναλυτής μετοχών της Morningstar, ο οποίος καλύπτει τις γραμμές κρουαζιέρας, σχολίασε ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, υπάρχει μια “νηνεμία” για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως μια εβδομάδα ή δύο, ωστόσο η ζήτηση φαίνεται να επανέρχεται σύντομα. Μια προσωρινή παύση στην εμπορική ταξιδιωτική ζήτηση επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς συνήθως μέσα σε λίγες εβδομάδες. Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι “η ψυχολογική αναστροφή του κόσμου έχει νόημα σε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δε θέλουν να “αισθάνονται ότι οι τρομοκράτες κερδίζουν”. “Κανείς δε θέλει να νιώθει καταπιεσμένος για αυτό που έχει συμβεί”, δήλωσε.

Ανώτερος αναλυτής μετοχών της S&P Global Market Intelligence εμφανίστηκε σίγουρος για τις κρατήσεις του γ’ τριμήνου και ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια δε θα επηρεαστούν πολύ. Ωστόσο, κάποιες ακυρώσεις θα υπάρξουν σίγουρα αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση. Επιπλέον, ο αναλυτής συνέχισε ότι είναι δύσκολο να κάνει μια σύνδεση μεταξύ μιας τρομοκρατικής επίθεσης και άλλων γεγονότων -και το Brexit είναι ένα από τα “άλλα γεγονότα”, το οποίο προκάλεσε μεταβλητότητα στις τιμές συναλλάγματος και έφερε αβεβαιότητα.

Παρά τις αρχικές προειδοποιήσεις για τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους στη Νίκαια μετά την επίθεση της περασμένης Πέμπτης, η πόλη έχει παραμείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες με πτήσεις που απογειώνονται και προσγειώνονται από το αεροδρόμιό της ως συνήθως. Ωστόσο, το μέρος της επίθεσης, ο παραλιακός δρόμος Promenade des Anglais, και άλλες δημόσιες παραλίες μέσα και γύρω από τη Νίκαια ήταν κλειστές την Παρασκευή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024