Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε χαλάρωση των capital controls
Τουρισμός και οικονομία

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε χαλάρωση των capital controls

Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα), πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων, αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό, δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, ο κ. Στουρνάρας είχε κάνει λόγο για:

  • Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
  • Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.
  • Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.
  • Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες”.
  • Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250.000 ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα), καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20.000 ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1, ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ με το οποίο θα τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω μέτρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024