Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ισραήλ
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ισραήλ

Σε συνάντηση του ΚΟΤ με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Ισραήλ συζητήθηκαν τρόποι προσέλκυσης τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων από το Ισραήλ όπως ο Αγροτουρισμός και ο Ναυτικός Τουρισμός.

Πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μεταξύ αντιπροσωπειών του ΚΟΤ, υπό την αναπλ. γενική διευθύντρια του Οργανισμού κα Αννίτα Δημητριάδου, με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Ισραήλ υπό την πρέσβειρα Ravia-Zadok, με τον οικονομικό διευθυντή της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Theo Siproudhis, αλλά και με αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ Τροόδους υπό τον πρόεδρο της κ. Νίκο Ματθαίου.

Κατά τη συνάντηση με την Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Ισραήλ, συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ τέθηκε και το θέμα συνεργασίας σε προωθητικές ενέργειες για προσέλκυση τουρισμού από μακρινούς προορισμούς με κοινά πακέτα για τις δύο χώρες. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι προσέλκυσης τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων από το Ισραήλ όπως ο Αγροτουρισμός και ο Ναυτικός Τουρισμός.


Η κα Δημητριάδου με τον οικονομικό διευθυντή της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Theo Siproudhis.


Στη συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της Γαλλικής Πρεσβείας, η κα Δημητριάδου προέβη σε μια σφαιρική ενημέρωση για τον τουριστικό τομέα της Κύπρου και για τις πολλές ευκαιρίες που παρέχει το νησί για ευχάριστες και ξέγνοιαστες διακοπές για τους Γάλλους επισκέπτες. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε επίσης το θέμα της συχνότητας των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και συμφωνήθηκε το θέμα να μελετηθεί πιο εντατικά καθ’ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.


Η κα Δημητριάδου με τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Τροόδους κ. Νίκο Ματθαίου.


Τέλος, κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία με την ΕΤΑΠ Τροόδους, συζητήθηκαν τρόποι επιπρόσθετης στήριξης από τον ΚΟΤ, των προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τα ορεινά θέρετρα. Τέθηκε επίσης το θέμα της βελτίωσης της συνδεσιμότητας των ορεινών θερέτρων με παράλιες περιοχές, γεγονός για το οποίο ο ΚΟΤ, μέσω της κας Δημητριάδου, εξέφρασε την πρόθεση να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και συμφωνήθηκε όπως υπάρχει συνεχής επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με στόχο την προώθηση των σημαντικών θεμάτων που τέθηκαν.

Στη φωτογραφία, η αναπλ. γενική διευθύντρια του Οργανισμού κα Αννίτα Δημητριάδου, με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ravia-Zadok.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024