Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTripinview Monthly Report: Η Ελλάδα παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός της Μεσογείου για διακοπές
Προορισμοί

Tripinview Monthly Report: Η Ελλάδα παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός της Μεσογείου για διακοπές

Η Ελλάδα καταλαμβάνει, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις Βρετανών, Σέρβων, Ούγγρων, Ρώσων, καθώς και των ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έγινε η πρώτη επιλογή Βουλγάρων, Ελβετών, Αυστριακών και Νορβηγών τον Ιούνιο. Η Ιταλία είναι η πρώτη προτίμηση των Γερμανών, η Ισπανία των Σουηδών και η Τουρκία των Δανών και των Ολλανδών.

Η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος προορισμός για διακοπές για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Μεσογείου, σύμφωνα με το “Monthly Report του www.tripinview.com για τον Ιούνιο, ενώ σημαντική άνοδο παρουσίασε η Ισπανία, σε σύγκριση με τον Μάϊο. Οι κάτοικοι των Μεσογειακών χωρών εξακολουθούν να αναζητούν προορισμούς διακοπών στην χώρα τους.
 
Σύμφωνα με το Monthly Report του tripinview.com, του πρώτου οπτικού ταξιδιωτικού ιστότοπου στον κόσμο, η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών, οι οποίοι αναζητούν προορισμούς διακοπών στην ευρωπαϊκή ακτογραμμή της Μεσογείου. Η Ελλάδα καταλαμβάνει, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις Βρετανών, Σέρβων, Ούγγρων, Ρώσων, καθώς και των ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έγινε η πρώτη επιλογή Βουλγάρων, Ελβετών, Αυστριακών και Νορβηγών τον Ιούνιο. Η Ιταλία είναι η πρώτη προτίμηση των Γερμανών, η Ισπανία των Σουηδών και η Τουρκία των Δανών και των Ολλανδών.
 
Οι 3 πρώτες επιλογές των Βρετανών είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία. Οι Γερμανοί ταξιδιώτες εκτός από την Ιταλία επιλέγουν Ελλάδα και Τουρκία, ενώ στις προτιμήσεις των Ρώσων, μετά την Ελλάδα βρίσκονται η Ιταλία και η Ισπανία. Τρεις στους τέσσερις ταξιδιώτες από τις Βαλκανικές χώρες έχουν ως πρώτη επιλογή την Ελλάδα και ως δεύτερη την Τουρκία, ενώ αντίστοιχο ποσοστό Κεντροευρωπαίων επιλέγουν Ελλάδα και Ιταλία. Οι επισκέπτες από την Σουηδία και τη Νορβηγία προτιμούν Ισπανία και Ελλάδα, οι Ολλανδοί επιλέγουν Τουρκία και Ελλάδα και τέλος, οι Αμερικάνοι έχουν ως πρώτη προτίμηση την Ελλάδα και ως δεύτερη την Ιταλία.
 
Η πρώτη προτίμηση Ελλήνων, Τούρκων, Ιταλών, Γάλλων και Ισπανών εξακολουθεί να είναι η χώρα τους, ενώ δεύτερη προτίμηση είναι η πιο κοντινή γειτονική χώρα.
 
Οι προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών σε παραθαλάσσιους προορισμούς 
Το Didim στην Τουρκία, η Χαλκιδική στην Ελλάδα κι η Μαγιόρκα στην Ισπανία είναι οι πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών τον Ιούνιο, σύμφωνα με το tripinVIEW Monthly Report. Οι Βρετανοί φαίνεται να προτιμούν Κεφαλλονιά, Κέρκυρα και Soke στην Τουρκία. Οι ταξιδιώτες από την Ουγγαρία και την Σερβία επιλέγουν Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλλονιά) και Κεντρική Μακεδονία (Πιερία και Χαλκιδική), ενώ οι Αμερικάνοι προτιμούν την Μεσσίνα στην Σικελία, την Λακωνία και τους Παξούς στην Ελλάδα.
 
Οι λαοί της Μεσογείου φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κατάσταση και προτιμούν τις παραλίες της χώρας τους. Έτσι οι Έλληνες επιλέγουν Εύβοια, Λακωνία, Μεσσηνία, Μήλο και Αλόννησο, οι Τούρκοι προτιμούν το Didim στο Aydin, το Marmara, το Side, το Fethiye και την Antalya και οι Ιταλοί προτιμούν Σικελία (Messina, Trapani, Palermo και Agrigento) και Liguria στην Genova. Οι Γάλλοι ταξιδιώτες φαίνεται πως προτιμούν το Montpelier, την Toulon, την Κορσική, ενώ υψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Βαρκελώνη. Τέλος οι Ισπανοί επιλέγουν Almeria, Mallorca, Cadiz και Barcelona.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024