Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠέφτουν οι μετοχές του τουριστικού κλάδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Τάσεις

Πέφτουν οι μετοχές του τουριστικού κλάδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Οι μετοχές της Thomson, που ανήκει στην TUI, έπεσαν σε ιστορικά σημεία, σημειώνοντας αρχικά κατακόρυφη πτώση 4%, ενώ, της ανταγωνίστριας Thomas Cook έπεσαν κατά 5%. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πτώση αυτή αντανακλά την αντίδραση που υπήρξε στις ακυρώσεις ταξιδιών λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων καθώς επίσης και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που αποτυγχάνουν να «καρποφορήσουν».

Οι μετοχές του τουριστικού κλάδου έπεσαν πάλι τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εξαιτίας του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος, αλλά και της επίθεσης στη τουριστική Νίκαια της Γαλλίας, όπως εκτιμούν οι ερευνητές σε δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο. Παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις προς τα τουρκικά θέρετρα δεν επηρεάστηκαν, η κατάσταση με το πραξικόπημα ήταν το τελευταίο χτύπημα για τον τουρισμό ένα βήμα πριν την έναρξη της καλύτερης περιόδου της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν. 
 
Οι μετοχές της Thomson, που ανήκει στην TUI, έπεσαν σε ιστορικά σημεία, σημειώνοντας αρχικά κατακόρυφη πτώση 4%, ενώ, της ανταγωνίστριας Thomas Cook έπεσαν κατά 5% παρά τις καθησυχαστικές της ανακοινώσεις. Λίγο αργότερα σημειώθηκε μια σταθεροποίηση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και στην πτώση των παραπάνω μετοχών. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πτώση αυτή αντανακλά την αντίδραση που υπήρξε στις ακυρώσεις ταξιδιών λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων καθώς επίσης και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που αποτυγχάνουν να «καρποφορήσουν».
 
Η δήλωση από την επικεφαλής του τμήματος Customer Welfare της Cook Group, Carol MacKenzie που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας προσπάθησε να καθησυχάσει τους παραθεριστές που κατευθύνονταν προς την Τουρκία. 
 
Η δήλωση αναφέρει: 
Πολλοί από εσάς ίσως ανησυχούν στο άκουσμα των γεγονότων για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την νύχτα της 15ης – 16ης Ιουλίου, ιδιαίτερα όταν έρχεται μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ataturk στην Κωνσταντινούπολη πριν μερικές εβδομάδες.
 
Η Τουρκία συχνά έχει βρεθεί στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό για λάθος λόγους και κατανοούμε ότι, για πολλούς, η λογική ανησυχία αφορά στην ασφάλεια της χώρας ως σύνολο.
 
Στην Thomas Cook η κύρια προτεραιότητά μας είναι πάντοτε η ασφάλεια των πελατών μας, οπουδήποτε βρίσκονται στον πλανήτη, και ποτέ δεν προσφέρουμε πακέτα διακοπών σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις συστήνουν να μην ταξιδεύουν οι άνθρωποι.
 
Σε αυτήν την περίπτωση, η συμβουλή της κυβέρνησης είναι ότι η Τουρκία είναι μια τεράστια χώρα, με πολλά διαφορετικά απρόοπτα αναλόγως το που ταξιδεύει κανείς. Τα θέρετρα που προσφέρονται από εμάς είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και τουλάχιστον 1300 χιλιόμετρα από την Συρία, απόσταση ίδια με αυτήν του Λονδίνου από την Πράγα.
 
Οι ομάδες μας στο θέρετρο γνωρίζουν ότι γίνονται κάποιοι σποραδικοί έλεγχοι καθ’ οδόν μεταξύ της Μαρμαρίδας και του αεροδρομίου Dalaman. Και εκεί συνεχίζει να υπάρχει επαυξημένη ασφάλεια σε μέρη κοντά στα αεροδρόμια και σε τουριστικά θέρετρα. Εκτός από αυτά, για τα εν εξελίξει μέτρα ασφαλείας στη Μαρμαρίδα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα παράκτια θέρετρα δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά.
 
Τα προγράμματα διακοπών και πτήσεων μας λειτουργούν κανονικά, και οι ομάδες μας στο έδαφος μας λένε ότι οι πελάτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Οι όροι κρατήσεων των πακέτων παραμένουν απολύτως ίδιοι, αλλά αν κάποιος έχει οποιαδήποτε ανησυχία για τις διακοπές του θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με την Cook.
 
Εμείς αγαπάμε την Τουρκία. Την αγαπάμε για τις εκπληκτικές της παραλίες, το υπέροχο φαγητό, τους φιλικούς ανθρώπους και τα φανταστικά της θέρετρα, και αυτήν την περίοδο προσφέρονται μερικά από τα καλύτερα πακέτα διακοπών.
 
Το να πηγαίνεις με τους αγαπημένους σου οπουδήποτε είναι μια σοβαρή απόφαση και, τελικά, φυσικά, είναι στο χέρι σας, που μπορείτε να επιλέξετε να πάτε στις διακοπές σας. Οποιοδήποτε από τα πακέτα διακοπών της Thomas Cook επιλέξετε, μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι ότι η ασφάλειά σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα“.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024