Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟι Εγγλέζοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το Brexit
Έρευνα

Οι Εγγλέζοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το Brexit

Μια έρευνα του Traveltext.co.uk αποκαλύπτει μεγάλη ανησυχία των Εγγλέζων σε ότι αφορά στην απόφαση για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότεροι από 85% ανησυχούν σχετικά με την επίδραση της απόφασης αυτής για τα ταξίδια στην ΕΕ.

Οι Εγγλέζοι παραθεριστές έχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με την επιρροή που θα έχει η νικητήρια ψήφος της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που έγινε προ ολίγου καιρού σχετικά με τα καλοκαιρινά τους πλάνα, σύμφωνα με μια έρευνα από τον ανεξάρτητο τουριστικό πράκτορα, Traveltext.co.uk.
 
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα μετά το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα αποκάλυψαν ότι πάνω από το 85% των ερωτηθέντων ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
 
Αυτές οι ανησυχίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διάφορων θεμάτων, από το συνολικό κόστος των διακοπών μέχρι τις διακυμάνσεις της αγγλικής λίρας και την πιθανή αφαίρεση της δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης όσων βρίσκονται σε διακοπές.
 
Ενώ λιγότεροι από το 10% δήλωσαν ότι τα θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια ήταν ένας παράγοντας, όταν αποφάσιζαν τι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, σχεδόν το 90% επέμεινε ότι είχε επίγνωση των πιθανών επιπτώσεων στις διακοπές στην ΕΕ προτού καταθέσουν την ψήφο τους.
 
Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται στις πληροφορίες που προέρχονται από πηγές απο την ABTA, Association of British Travel Agents, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι και από επιστημονικές εργασίες που γράφτηκαν από ειδικούς και από την προσωπική γνώση τόσο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας όσο και των χρηματοπιστωτικών αγορών μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 
Μετά το αποτέλεσμα για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα συντριπτικό 85,2% εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, με σχεδόν το 40% να αποκαλύπτει ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να τους αναγκάσει να αλλάξουν τα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, είτε έψαχναν πέρα από την ΕΕ για τις διακοπές τους είτε έκαναν απλώς ένα διάλειμμα μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Σε ότι αφορά στις ανησυχίες τους, 59,4% των ερωτηθέντων φοβούνται για την πιθανή απώλεια της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης υγείας, η οποία παρέχει, επί του παρόντος, στους κατόχους να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ή με μειωμένο κόστος υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη.
 
Ο αντίκτυπος της ψηφοφορίας στην αξία της λίρας έναντι του ευρώ ανησύχησε το 55,3% των ερωτηθέντων, με λίγο κάτω από το 50% να δηλώνει ότι ανησυχεί ότι το κόστος των διακοπών εντός της ΕΕ θα αυξηθεί.
 
Οι τιμές των πτήσεων και οι κανονισμοί αποζημίωσης, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας και ο αντίκτυπος της απώλειας του ελεύθερου εμπορίου καθώς και μια επιστροφή στα αφορολόγητα ψώνια ήταν επίσης ανησυχία για περισσότερο από το 25% των ερωτηθέντων.
 
Θέματα όπως η οικονομία και η μετανάστευση έχουν συζητηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο αντίκτυπος του Brexit στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι κάτι που είναι ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρει το κοινό“, ανέφερε ο Chris Brown, διευθύνων σύμβουλος της Traveltext.co.uk. “Παρόλο που γνωρίζαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν για το τι επιφυλάσσει στο μέλλον η ψήφος για αποχώρηση, το ποσοστό άνω του 85%, πολύ υψηλότερο από ό, τι περιμέναμε, δείχνει ότι ο αντίκτυπος της ψήφου αυτής στα ταξίδια είναι ένα μεγαλύτερο θέμα από ό, τι πολλοί πίστευαν“.
 
Το ακριβές αντίκτυπο που θα έχει το Brexit μένει να το δούμε μακροπρόθεσμα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί την έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η καθημερινότητα εξακολουθεί να είναι η ίδια αφού ακόμα ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης“.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024