Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ easyJet προειδοποιεί για οικονομικές αναταράξεις
Αεροπορικές εταιρείες

Η easyJet προειδοποιεί για οικονομικές αναταράξεις

Η easyJet προειδοποίησε για ένα «δύσκολο και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», μετά την απόφαση για το Brexit και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανέφερε ότι οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir, οι απεργίες στον τομέα του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, το κλείσιμο του αεροδιαδρόμου στο Gatwick και η κακοκαιρία, οδήγησαν σε 1.221 ακυρώσεις πτήσεων, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η απόδοση της εταιρείας για τρεις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η easyJet υπολόγισε ότι προκλήθηκαν δαπάνες ύψους 20 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών για το τρίμηνο αυτό.
 
Η απομάκρυνση από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και η στροφή προς τη δυτική Μεσόγειο όπου οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ υψηλότερες, μείωσαν τα επίπεδα του κέρδους, παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις για παραθαλάσσιους προορισμούς σημειώνουν αύξηση 14% χρόνο με τον χρόνο.
 
Η σιγουριά των πελατών έχει επηρεαστεί από την ψήφο του Ηνωμένου Βασιλείου να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που οδηγεί στην αύξηση της τιμής του ευρώ, και επίσης η αεροπορική εταιρεία προβλέπει μια «συνεχή χαλάρωση στην ζήτηση» στο δίκτυό της, εξαιτίας των επιδράσεων της τρομοκρατίας και της τραγωδίας με την EgyptAir.
 
Αυτό είχε ιδιαίτερη επίδραση στο δίκτυο που συνδέει μικρές πόλεις. Τα έσοδα εντός των τριών μηνών μειώθηκαν κατά 2,6% σε £1,2 δισεκατομμύρια με τα έσοδα ανά θέση να μειώνονται κατά 7,7% στα £54,54.
 
Η μείωση αυτή προέκυψε παρά την αύξηση 5,8% στον αριθμό των επιβατών, που μεταφέρθηκαν στο τρίμηνο, φτάνοντας τα 20,2 εκατομμύρια. Η ζήτηση αυξάνεται επίσης κατά 5,5% από έτος σε έτος σε 21,9 εκατομμύρια θέσεις.
 
Η διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Carolyn McCall, δήλωσε: “Το οικονομικό και λειτουργικό μας περιβάλλον υπήρξε δύσκολο κατά το δεύτερο τρίμηνο, πράγμα που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων απεργιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και άλλων ενεργειών, όπως το κλείσιμο του διαδρόμου στο Gatwick και των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό με την αύξηση της δυναμικότητας της βιομηχανίας σε ταξίδια μικρών αποστάσεων συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο στις αποδόσεις της βιομηχανίας στις περιόδους αιχμής του έτους. Η πρόσφατη μεταβλητότητα των τιμών συναλλάγματος, ως αποτέλεσμα της απόφασης του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία και στη Νίκαια συνεχίζουν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Παρά το γεγονός αυτό, η easyJet μετέφερε περισσότερους επιβάτες και πέτυχε υψηλότερους συντελεστές φορτίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς το εμπορικό της σήμα συνεχίζει να έχει απήχηση σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Ευρώπη“.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024