Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Τυνησία και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Προορισμοί

Η Τυνησία και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Τυνησία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της για δύο ακόμη μήνες. Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεχίζει να συμβουλεύει να μην γίνονται τουριστικά ταξίδια στην περιοχή της Τυνησίας, εκτός αν είναι απαραίτητα.

Η Τυνησία έχει ήδη επεκτείνει αρκετές φορές την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της από τότε που εκτέθηκε σε κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων για πρώτη φορά μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό λεωφορείο, το Νοέμβριο και την δολοφονία των παραθεριστών σε μια παραλία της Sousse τον περασμένο Ιούνιο.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεχίζει να συμβουλεύει να μην γίνονται τουριστικά ταξίδια στην περιοχή της Τυνησίας, εκτός αν είναι απαραίτητα. “Ο κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία είναι πολύ υψηλός“, αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Περαιτέρω επιθέσεις είναι πολύ πιθανό να συμβούν, περιλαμβανομένων των ξένων επισκεπτών. Οι δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε εξαιρετική υψηλή κατάσταση επιφυλακής στην Τύνιδα και σε άλλες περιοχές. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι πολύ προσεκτικός, να αποφεύγει τους χώρους μαζικών συγκεντρώσεων και να ακολουθεί τις συμβουλές των τυνησιακών αρχών ασφαλείας και των ταξιδιωτικών τους εταιρειών, εάν τυχόν έχουν κάποια.
 
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τυνήσιος πρωθυπουργός δήλωσε δημοσίως ότι περαιτέρω επιθέσεις ήταν πολύ πιθανές.
 
Οι αρχές της Τυνησίας έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας τους, αλλά έχουν επίσης αναγνωρίσει τα όρια στις ικανότητές τους για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή“, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024