Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜείωση 5% των κρατήσεων για την Thomas Cook φέτος το καλοκαίρι
TOs

Μείωση 5% των κρατήσεων για την Thomas Cook φέτος το καλοκαίρι

Η Thomas Cook ανέφερε ισχυρή ανάπτυξη στην Ισπανία και στους μακρινούς προορισμούς, με αύξηση στις Κανάριες Νήσους έως 18%, στις Βαλεαρίδες Νήσους έως 11% και στις ΗΠΑ έως 30%.

Η μειωμένη ζήτηση για την αγορά της Τουρκίας, καθώς και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανάγκασαν την Thomas Cook να υποβαθμίσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός, η οποία δημοσίευσε χθες τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της, ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον τα κέρδη της να κυμανθούν στα 300 εκατ. στερλίνες για το τρέχον οικονομικό έτος. Τον Μάιο οιπροβλέψεις μιλούσαν για κέρδος μεταξύ 310 και 335 εκατ. στερλινών ετησίως

Το φετινό καλοκαίρι οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 5% συνολικά, λόγω της συνεχιζόμενης υποτονικής ζήτησης για την Τουρκία. Εάν αφαιρούσαμε την Τουρκία από την εξίσωση, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016 θα ήταν αυξημένες κατά 8%.

Η Thomas Cook ανέφερε ισχυρή ανάπτυξη στην Ισπανία και στους μακρινούς προορισμούς, με αύξηση στις Κανάριες Νήσους έως 18%, στις Βαλεαρίδες Νήσους έως 11% και στις ΗΠΑ έως 30%.

“Τα οικονομικά μας αποτελέσματα κατά το γ’ τρίμηνο ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, από την τελευταία μας αναφορά τον περασμένο Μάιο, μετά από τον αντίκτυπο της επίθεσης στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο και τη συνεχιζόμενη αδύναμη ζήτηση των πελατών μας για την Τουρκία, η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις γερμανικές αεροπορικές εταιρείες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser.

“Από το α’ εξάμηνο του έτους έχουμε λάβει μέτρα για περαιτέρω μείωση της χωρτικότητάς μας προς την Τουρκία και την αύξηση των πωλήσεων πακέτων διακοπών σε άλλους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων της δυτικής Μεσογείου και προορισμών μεγάλων αποστάσεων όπως οι ΗΠΑ. Ισχυρή είναι επίσης η ανάπτυξη και σε μικρότερους προορισμούς, όπως η Βουλγαρία και η Κούβα.

“Λειτουργούμε μέσα σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον, με επανειλημμένες αναστατώσεις σε ορισμένες από τις βασικές αγορές τόσο εξερχόμενου όσο και εισερχόμενου τουρισμού. Επιπλέον, ενώ το Brexit δεν είχε καμία αισθητή επίδραση στις κρατήσεις μας μέχρι στιγμής, έχει προστεθεί σε μια γενική αίσθηση αβεβαιότητας, τόσο στις επιχειρήσεις μας όσο και στους πελάτες μας.

“Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας υψηλή ποιότητα στις διακοπές τους, ως μέρος ενός πακέτου που παρέχει τη διαβεβαίωση ότι θα παρέχει φροντίδα σε όλα, από την κράτηση των διακοπών τους μέχρι την επιστροφή τους στο σπίτι. Ειδικά οι all-inclusive διακοπές μας επιτρέπουν στους πελάτες να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για απρόβλεπτες δαπάνες”.

Συνολικά σε ό,τι αφορά στον όμιλο, το θερινό πρόγραμμα της Thomas Cook για το 2016 έχει πωληθεί σε ποσοστό 81%, μειωμένο κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κρατήσεις είναι 1% χαμηλότερες από τέτοια εποχή πέρυσι.

Η τιμολόγηση των πακέτων διακοπών παραμένει ισχυρή, σε άνοδο 2% σε σχέση με πέρυσι, αλλά συνολικά οι μέσες τιμές πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μειωμένες κατά 4%.

Η Thomas Cook δήλωσε ότι αυτό αντανακλά την προγραμματισμένη αύξηση των πωλήσεων μόνο αεροπορικών θέσεων, η οποία έχει χαμηλότερες μέσες τιμές πώλησης από ό,τι τα πακέτα διακοπών.

Ο 175 ετών ταξιδιωτικός οργανισμός είδε τα έσοδά του να πέφτουν κατά 8% το γ’ τρίμηνο του 2016, 1,85 δισ. στερλίνες, ενώ οι ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν στα 64 εκατ. στερλίνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024