Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔόθηκε το 'πράσινο φως' για την επέκταση του αεροδρομίου του Λονδίνου
Αεροδρόμια

Δόθηκε το 'πράσινο φως' για την επέκταση του αεροδρομίου του Λονδίνου

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου εκτιμά ότι η ανακαίνιση αυτή θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας για το προσωπικό, και 500 νέες για οικοδομικές δουλειές. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει 1,5 δισ. στερλίνες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2025.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε την έγκριση για την επέκταση του αεροδρομίου του Λονδίνου London City Airport κόστους 344 εκατ. λιρών στερλινών. Τα σχέδια αφορούν σε μια επέκταση του αεροδιαδρόμου, καινούρια οδό για τα ταξί του αεροδρομίου και νέους χώρους στάθμευσης για αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου εκτιμά ότι η ανακαίνιση αυτή θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας για το προσωπικό, και 500 νέες για οικοδομικές δουλειές. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει 1,5 δισ. στερλίνες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2025. Τα πλάνα θα αυξήσουν τις διασυνδέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης και θα υποστηρίξουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και επενδύσεις.

Θα δημιουργηθεί νέος χώρος για διαδρομές με ταξί από και προς τα αεροσκάφη για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν περισσότεροι άνθρωποι. Επίσης θα δημιουργηθούν καινούριοι χώροι για να μπορούν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Dockland του Λονδίνου. Όλες αυτές οι αλλαγές θα φέρουν περισσότερο κόσμο και περισσότερες πτήσεις στις περιόδους αιχμής, με μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα αεροσκάφη, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.

Το Λονδίνο θα κάνει επίσης μια σειρά από επενδύσεις σε συνδέσεις συγκοινωνιών γύρω από το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του Docklands Light Railway, κόστους 2.600.000 στερλίνες, επενδύοντας σε ένα σύστημα πρόσβασης λεωφορείων και ταξί και βελτίωσης της πρόσβασης με τα πόδια και της ποδηλασίας προς το αεροδρόμιο.

Ο Καγκελάριος Philip Hammond, δήλωσε: “Τα φιλόδοξα σχέδια της επέκτασης του  αεροδρομίου του Λονδίνου θα ενισχύσει τις διεθνείς διασυνδέσεις, δυναμώνοντας τους δεσμούς της πόλης του Λονδίνου με προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η Βρετανία είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις”.

Τα πλάνα της επέκτασης θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να προσθέσει ακόμη 32.000 πτήσεις μέχρι το 2025. Αυτό θα ανοίξει περισσότερο χώρο στο σύστημα του αεροδρομίου του Λονδίνου με την προοπτική κατασκευής ενός νέου αεροδιαδρόμου στα νοτιοανατολικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Declan Collier ανέφερε: “Καθώς το αεροδρόμιο εξυπηρετεί μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο (52%), οι οποίοι κάνουν περίπου 11 δισ. στερλίνες σε συναλλαγές στην Ευρώπη ετησίως, σήμερα η κυβέρνηση έχει στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ανοικτά για τις επιχειρήσεις”.

“Η επέκταση του αεροδρομίου της πόλης είναι μεγάλη είδηση για την εθνική οικονομία και θα δημιουργήσει καλοδεχούμενο ανταγωνισμό μεταξύ του δικτύου των αερολιμένων που εξυπηρετούν το νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας- προσφέροντας περισσότερες επιλογές και φθηνότερα εισιτήρια για τους καταναλωτές”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Gatwick, Stewart Wingate.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024