Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςKayak: Κρήτη και την Κέρκυρα στους Top50 πιο αναζητήσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς
Έρευνα

Kayak: Κρήτη και την Κέρκυρα στους Top50 πιο αναζητήσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς

Το κόστος πτήσεων έχει μειωθεί κατά 22% συνολικά κατά μέσο όρο σε ένα μόνο χρόνο, αλλά μερικοί προορισμοί, όπως η Κρήτη, έχουν δει σημαντικά πιο απότομη μείωση, σύμφωνα με νέα ανάλυση από την ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Kayak. Οι τιμές για πτήσεις σε Κρήτη και Κέρκυρα έχουν μειωθεί κατά 67% και 62% αντίστοιχα από πέρυσι.

Οι πτήσεις μετ’επιστροφής σε μερικούς από τις πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Βρετανών έχουν μειωθεί κατά έως και 67%, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 22% συνολικά κατά μέσο όρο σε ένα μόνο χρόνο, αλλά μερικοί προορισμούς όπως η Κρήτη έχουν δει σημαντικά πιο απότομη μείωση. Οι τιμές για πτήσεις σε Κρήτη και Κέρκυρα έχουν μειωθεί κατά 67% και 62% αντίστοιχα από πέρυσι, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση από την ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Kayak.

Ο αγαπημένος προορισμός στην αναζήτηση πτήσεων για τους Βρετανούς παραμένει η Νέα Υόρκη. Ο μέσος όρος τιμής για πτήση μετ’επιστροφής από όλα τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου προς την αμερικανική μητρόπολη είναι 415 λίρες στερλίνες, 9% φθηνότερα από τέτοια εποχή πέρυσι.

Παρ’όλα, αυτά, μένει να δούμε εάν το Brexit θα αλλάξει τις συνήθειες των τουριστών, με τη στερλίνα να πέφτει έναντι του δολαρίου, από τη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Το Reykjavik της Ισλανδίας ανέβηκε 39 θέσεις σε δημοτικότητα σύμφωνα με την Kayak και έγινε έτσι ο πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός σε αναζήτηση πτήσεων.

Οι αναζητήσεις για τα ελληνικά νησιά Κρήτη και Κέρκυρα ανέβηκαν κατά 345% και 238% αντίστοιχα, δείχνοντας έτσι ότι περισσότεροι Βρετανοί κατευθύνονται εκεί, ύστερα από την πτώση τους σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Η Kayak αναφέρει ότι το αυξημένο ενδιαφέρον έχει ενεργοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πτώση των τιμών, με τον μέσο όρο της πτήσης μετ’επιστροφής για την Κρήτη να είναι τώρα στις 63 λίρες στερλίνες και για την Κέρκυρα στις 70.

Εκτός από την Κρήτη και την Κέρκυρα υπάρχουν τρεις ακόμη νέες είσοδοι στους Top50 πιο αναζητήσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς. Η Πίζα είναι η νέα είσοδος με την υψηλότερη κατάταξη, στην 23η θέση και με πτώση 55% κατά μέσο όρο στο κόστος πτήσης. Οι άλλοι δύο προορισμοί είναι το Denpasar στο Μπαλί (Νο 36) και η Νάπολη (Νο 47).

Άλλοι προορισμοί, οι οποίοι έχει γίνει αρκετά φθηνότεροι για να πετάξεις κανείς σε αυτούς είναι το Faro στην Πορτογαλία, όπου ο μέσος όρος ναύλος πτήσης είναι μειωμένος 41%, και η Ibiza στην Ισπανία, με μείωση 58%.

Η Καγιάκ αναφέρει ότι η μεγάλη αυτή πτώση των τιμών οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες – τον ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, το χαμηλότερο κόστος των καυσίμων στα αεροπλάνα και την κυμαινόμενη ζήτηση για πτήσεις.

Η Annie Wilson, Travel Expert στην Kayak, δήλωσε: “Έχουμε παρατηρήσει μια σημαντική πτώση στο κόστος των πτήσεων σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, γεγονός που υπογραμμίζει τα ευρήματά μας από τον προηγούμενο τριμηνιαίο δείκτη τιμών πτήσεων -κάτι που υποδηλώνει ότι αυτή η (πτωτική) τάση φαίνεται να είναι εδώ για να μείνει.

Οι αναζητήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί αντιδρούν και εκμεταλλεύονται την πτώση των τιμών σε προορισμούς με έντονη μείωση κατά μέσο όρο στους αεροπορικούς ναύλους.

Έτσι, τώρα ίσως είναι μια καλή στιγμή για να ταξιδέψει κανείς σε ‘καυτούς’ προορισμούς, όπως το Reykjavik, το Faro και η Ibiza.

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η πτώση των μέχρι πρότινος δημοφιλών προορισμών μεγάλων αποστάσεων σε ΗΠΑ και Ινδία.

Είναι πιθανόν οι προορισμοί αυτοί να έχουν πέσει ‘θύματα’ της αυξημένης τάσης μεταξύ των Βρετανών τουριστών για συχνότερες, συντομότερες διακοπές – αυτό υποστηρίζουν και τα ευρήματά μας, ότι δηλαδή οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις σε χώρες της ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 15% το 2016 σε σύγκριση με το 2015.

Με την στερλίνα όμως να πέφτει έναντι της ρουπίας όσο και έναντι του δολαρίου λόγω Brexit, δε θα αργήσουμε να δούμε τη δημοτικότητα αυτών των χωρών να επανέρχεται”.

Παρά το ότι η Νέα Υόρκη παραμένει ο πιο αναζητήσιμος ταξιδιωτικός προορισμός, το Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας είχαν και οι δύο σημαντικές μειώσεις στις αναζητήσεις, με πτώση στην 16η από την 7η το Λος Άντζελες και στην 30ή από την 18η το Λας Βέγκας.

Οι ινδικοί προορισμοί Βομβάη και Νέο Δελχί είχαν ακόμα πιο σημαντική πτώση, στις θέσεις 22 και 19 αντίστοιχα. Σικάγο, Σίδνεϊ, Μόναχο, Γιοχάνεσμπουργκ και Ουάσιγκτον εξαφανίστηκαν εντελώς από το Top50.

Μόλις τρεις προορισμοί σε όλο το Top50 είχαν αύξηση στο αεροπορικό κόστος, ενώ μόνο ένας παρέμεινε στα ίδια – πράγμα που σημαίνει ότι 46 προορισμοί είναι τώρα φθηνότεροι.

Οι τρεις πόλεις, όπου η μέση τιμή πτήσης αυξήθηκε ελαφρά, είναι η Λισαβόνα, η Νίκαια και η Σιγκαπούρη, ενώ το Τόκιο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα εξέτασε τις τιμές πτήσεων για τους ταξιδιώτες που αναζήτησαν να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2016, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024