Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι Βρετανοί επιβάτες θα πλήρωναν παραπάνω για μια 'πράσινη' πτήση και χώρο για τα πόδια
Αερομεταφορές

Οι Βρετανοί επιβάτες θα πλήρωναν παραπάνω για μια 'πράσινη' πτήση και χώρο για τα πόδια

Έρευνα της Jetcost.co.uk αποκαλύπτει ότι τα 3/4 των Βρετανών ταξιδιωτών με αεροπλάνο αισθάνονται ότι οι παροχές των αεροπορικών εταιρειών δεν έχουν αντίκρισμα για τα λεφτά που πληρώνουν. Οι Ευρωπαίοι γενικά ζητούν ταχύτερες πτήσεις, περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών και γεύματα καλύτερης ποιότητας.

Η εταιρεία σύγκρισης αεροπορικών ταξιδιών Jetcost.co.uk αποκάλυψε, ύστερα από έρευνά της, ότι οι Βρετανοί θα πλήρωναν ευχαρίστως περισσότερα χρήματα για υπηρεσίες, όπως μια πιο περιβαλλοντικά φιλική πτήση ή επιπλέον χώρο για τα πόδια τους, ως μέρος μιας πιο άνετης και εξατομικευμένης πτήσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, θα πλήρωναν με ευχαρίστηση κατά μέσο όρο 75 λίρες στερλίνες παραπάνω για κάθε πτήση, για οποιαδήποτε από τις παραπάνω ανέσεις.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα 3/4 των Βρετανών ταξιδιωτών με αεροπλάνο αισθάνονται ότι οι παροχές των αεροπορικών εταιρειών δεν έχουν αντίκρισμα για τα λεφτά που πληρώνουν και πως πολύ ευχαρίστως θα πλήρωναν έξτρα 75 λίρες για λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον ή για μεγαλύτερη δική τους άνεση μέσα στο αεροσκάφος.

Η Jetcost.co.uk πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα 2.287 Βρετανών, ηλικίας 18 χρονών και άνω, όλοι εκ των οποίων υποστήριξαν ότι έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία δυο χρόνια, ρωτήθηκαν για τα κόστη που υπάρχουν στις πτήσεις τους και τι επιπλέον θα τους άρεσε να δουν στις πτήσεις που θα ήταν ευχαριστημένοι να ξοδέψουν παραπάνω για αυτό.

Αρχικά όλοι ρωτήθηκαν: “Πιστεύετε ότι αυτά που σας παρέχουν ανταποκρίνονται στις τιμές τους;”, με το 78% αυτών να απαντά “όχι” και μόλις το 22% να απάντησε θετικά. Όσοι απάντησαν “όχι” ρωτήθηκαν στη συνέχεια τον λόγο για τον οποίο έχουν αυτήν την άποψη και οι πιο κοινές απαντήσεις ήταν πως “υπάρχουν πολλές επιπλέον χρεώσεις, όπως ο φόρος Air Passenger Duty (32%) και πως “φαίνεται να αυξάνονται τα κόστη των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά δεν αυξάνονται και τα προνόμια με αντίστοιχο τρόπο” (27%).

Όλοι οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για ποια προνόμια θα πλήρωναν περισσότερα χρήματα. Προέκυψαν 5 κορυφαίες απαντήσεις:
1. Μια πιο φιλική προς το περιβάλλον πτήση: 57%
2. Όλες οι θέσεις να έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών: 55%
3. Πιο γρήγορες πτήσεις: 52%
4. Περισσότερη ατομική ψυχαγωγία την ώρα της πτήσης (π.χ. ατομικές οθόνες): 41%
5. Γεύματα καλύτερης ποιότητας: 40%

Όταν ρωτήθηκαν για το πόσα επιπλέον χρήματα θα πλήρωναν για να υπάρχει έστω ένα από τα παραπάνω προνόμια, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Βρετανοί θα έδιναν ευχαρίστως 75 λίρες.

Θέλοντας να καθορίσει για το ποια πράγματα θα επιθυμούσαν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα, η Jetcost.co.uk ρώτησε 1.000 Ευρωπαίους (από 25% για Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία σε κάθε χώρα). Σε όλους δόθηκε η ίδια λίστα με αυτή που δόθηκε στους Βρετανούς και τους ζητήθηκε να επιλέξουν κάποια προνόμια για τα οποία θα έδιναν επιπλέον χρήματα σχετικά με την πτήση τους. Οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις ανά χώρα ήταν οι εξής:

  • Γερμανία: Ταχύτερες πτήσεις (62%)
  • Γαλλία: Όλες οι θέσεις να έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών (31%)
  • Ιταλία: Γεύματα καλύτερης ποιότητας (25%)
  • Ισπανία: Ταχύτερες πτήσεις (22%)

Εκπρόσωπος της Jetcost.co.uk ανέφερε: “Είναι πραγματικά λυπηρό το ότι οι περισσότεροι πελάτες δεν αισθάνονται ότι παίρνουν ό,τι πληρώνουν, αλλά αν μπορούσαν να αναλογιστούν όλα τα κόστη που υπάρχουν στο παρασκήνιο θα συνειδητοποιούσαν ότι πράγματι παίρνουν τις καλύτερες προσφορές. Κάποιες εταιρείες θα μπορούσαν να εξηγήσουν καλύτερα το κόστος των υπηρεσιών τους, αυτό είναι σίγουρο. Διαφημίζουν πτήσεις χαμηλού κόστους σε πολύ, πολύ χαμηλές τιμές, όμως δεν επεξηγούν ότι ο επιβάτης πρέπει αργότερα να πληρώσει φόρους, δασμούς και σα να μην έφταναν αυτά, τα κόστη των πτήσεων αλλάζουν ταχύτατα.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι αρκετά ενδιαφέροντα, γιατί αποκαλύπτουν τι επιθυμούν πραγματικά οι επιβάτες στις πτήσεις τους. ‘Πράσινες’ πτήσεις και περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών είναι πιθανότατα τα σχέδια για το μέλλον. Αν αυτή η έρευνα ενθαρρύνει έστω μια αεροπορική εταιρεία να καθίσει και να σκεφτεί πως θα μπορέσει να βελτιώσει τις υπηρεσίες της για να κρατήσει τους πελάτες της ευχαριστημένους, τότε εμείς έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024